Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2016

Η πρώτη συνεδρία και η εκλογή Προέδρου

Σήμερα ήταν η πρώτη συνεδρίαση της Βουλής όπου έγινε και η εκλογή προέδρου.
Η διαδικασία ήταν (για να σεβαστώ το σώμα...) το λιγότερο περίεργη.
Ένιωθα παράξενα ...
Όλο τον τελευταίο καιρό μου εξασκούσαν έντονες πιέσεις με εγγυημένη εκλογή στη θέση του προέδρου.
Τα αξιώματα δεν είναι ο λόγος που έβαλα υποψηφιότητα. Έχει πολλά πράγματα που θέλω να κάνω και θέλω να έχω και το χρόνο να τα κάνω.
Θέλω όμως να συσταθεί μια επιτροπή να εκμοντερνιστεί η λειτουργία της Βουλής. 
Πολλά από όσα έλεγα τις τελευταίες μέρες στα κανάλια σχετικά με αλλαγές στη λειτουργία της Βουλής, τα είδα να εμφανίζονται σε ένα κείμενο που κυκλοφόρησε και χάρηκα :)
Όμως θα εκμεταλλευτώ τις μέρες που έχουμε ελεύθερες να ετοιμάσω ένα δικό μου σύστημα .....

Παρασκηνιακές κινήσεις Αβέρωφ – Στο τραπέζι Θεοπέμπτου και Αδάμος 
Τα ονόματα των Χαράλαμπου Θεοπέμπτου των Οικολόγων και Αδάμου Αδάμου του ΑΚΕΛ, προτείνει ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου. 

Έντονες είναι οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις του προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος στην προσπάθεια του για εξεύρεση συναινετικής λύσης για την προεδρία της Βουλής, πληροφορούμαστε ότι αργά ψες έκανε νέα προσέγγιση ώστε να δεχτεί ο βουλευτής των Οικολόγων Χαράλαμπος Θεοπέμπτου να υποστηριχθεί για να εκλεγεί Πρόεδρος της Βουλής. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο κ. Θεοπέμπτου επέμεινε στη θέση του ότι δεν επιθυμεί αυτό το πόστο.
Οι προσπάθειες Αβέρωφ Νεοφύτου συνεχίστηκαν σήμερα το πρωί  με το ΑΚΕΛ, προτείνοντας ως συναινετική λύση τον βουλευτή του ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις Αδάμο Αδάμου. Μάλιστα, ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού απάντησε αρνητικά, ενώ  μέλη του Πολιτικού Γραφείου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ δηλώνουν άγνοια γι’ αυτή την πρόταση. 


Πηγή: http://politis.com.cy/article/paraskiniakes-kinisis-averof--sto-trapezi-theopemptou-ke-adamos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails