Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2012

Μάθημα δημοκρατίας ή πως χειρίστηκαν οι Ισλανδοί τις τράπεζες

Ισλανδία, πως έφτασαν στη χρεοκόπηση, πως χειρίστηκαν τα χρέη των τραπεζών και πάνω από όλα πως λειτούργησε η δημοκρατία!
Λέει σε κάποιο σημείο ο τότε πρωθυπουργός .. "δηλαδή τα κέρδη ήταν ιδιωτικό όφελος και τα χρέη δημόσιο?"
Όπως πάντα, εξαιρετικό το βίντεο του ελληνικού Εξάνταhttp://youtu.be/qkssdVbE_Ts

17 σχόλια:

Bananistanos είπε...

Γίνεται να εισάγουμε Ισλανδούς πολίτες;

osr είπε...

πόσο υποκριτής είσαι ρε μπανανα

δηλαδή πόσο ρε κουμπάρε;

Γιώργος Μιλής είπε...

Εντυπωσιακό. Από ότι φαίνεται η κοινωνική μας δυναμική έχει πολλές ομοιότητες με αυτήν των Ισλανδών. Και επειδή η κοινωνία όσο κι αν δεν το θέλουμε, συνδέεται πολύ με την οικονομία, έχει και η οικονομική μας δυναμική την ίδια πορεία. Οι Ισλανδοί, έστω και την τελευταία στιγμή, έδειξαν ότι πράγματι ήθελαν το καλό της πατρίδας τους. Έδειξαν έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν την πρόσβαση στη Δημοκρατία που μας προσφέρουν πλέον οι νέες τεχνολογίες (ή καλύτερα η νέα χρήση των παλιών τεχνολογιών...). Εμείς; Είμαστε έτοιμοι να πάρουμε σκληρές αποφάσεις; Είμαστε αρκετά δυνατοί και συνειδητοποιημένοι; Μέχρι στιγμής δεν το δείχνουμε...Ίσως να βλέπουμε και αυτό το documentary ως κάτι που έγινε κάπου μακριά και δεν μας αφορά...μέχρι να χτυπήσει και την πόρτα μας η αλήθεια. Πράγματι...τα κέρδη ήταν ιδιωτικά...τώρα τις ζημιές θα τις πληρώσουμε όλοι μαζί; Δεν ακούγεται δίκαιο. Χρειάζεται σοβαρή σκέψη και όχι κινήσεις απλώς για να διασώσουμε προσωρινά το σύστημα που μας βολεύει...ή τουλάχιστον που μας βόλευε. Και δε θέλω να ακούσω για δεξιούς και αριστερούς και πάνω και κάτω! Θέλω επιτέλους να ακούσω για τους ΜΠΡΟΣΤΑ!

Bananistanos είπε...

Γιατί υποκριτής ρε οσρ; Είδες τα νέα πόψε; ούτε ένα ΧΥΤΗ δεν μας περνα να καμουμε. Το σύστημα λεωφορείων που εγκαινιάσαμε με τυμπανοκρουσίες πριν μερικά χρόνια επάττισεν, την ανακύκλωση ανάλαβέν την η Μαφία (τουτα μόνο πόψε τζε σύμπτωση αφορούν τζε τον μπλογκοδεσπότη). Τζε καρτεράς τούτο τον αμπαλατο λαό να συνεννοηθεί που το facebook να κάμει σύνταγμα τζε επανάσταση;

osr είπε...

ειδικά το θέμα της ισλανδίας ανάδειξα σου το πάρα πολλές φορές σε διαλόγους που εκάμαμεν για τους τοκογλύφους τζαι για τον τρόπο που μπορεί να λειτουργήσει η αμεσοδημοκρατία

τότε όμως εν ενθουσιάστηκες τόσον πολλά αλλά απλά υπεξέφυγες λέγοντας χαριτωμενιές

θεωρείς σωστό αυτό που έκαναν οι ισλανδοί;

Ανώνυμος είπε...

μπανανα
Εκλπησεις με καθε φοραν.Εσυ , μια που τες πιο παρακμιακες μορφες πολιτων , που ακομα εισαι αρνι κομματος πως εν δυνατον να μας το παιζεις οτι δηθεν θελει να παει ομπρος η χωρα σου αφου εσυ θελεις την μπανανια?
Να προστατευκουν διαχρονικα τες τραπεζες και συ να συνεχιζεις να τους ηψηφιζεις?
Καμε πρωτα τον κοπο να σκεφτεσαι τζιαι μετα ξανακοπιασε

Andreas

Ανώνυμος είπε...

Παρεπιπτοντως εν εχουμε την ευκαιρια να αφηκουμε τες τραπεζες να πτωχευσουν αλλα τζιαι ναχαμεν ηταν να φκει ο αβερωφ να λαλει τζιαι παλε ποτζεινα που σε πιανει η τζιοιλια σου που το γελιο για να σωσει τους φιλους του τραπεζιτες αλλα τζιαι παλε ο μπανανας εννα τον εξαναψηφιζεν!!!


Andreas

Bananistanos είπε...

Ανδρέα και Οσρ,
τι περιμένετε; Πιάστε σιερκές τζε καμετε τζε εσείς ότι οι Ισλανδοί τζε αφήστε μας εμάς τους υπόλοιπους στην παρακμή μας.

osr είπε...

"εσείς" ποιιο είσαστε δηλαδή;

εκ μέρους ποιων μιλάς ρε;

Bananistanos είπε...

Εκ μέρους των αρνιών των κομμάτων των παρακμιακών πολιτών. Τζε επειδή εγώ είμαι αρνί κόμματος δεν μπορώ να κάμω ότι οι Ισλανδοί, εσείς οι ελεύθεροι ακομάτιστοι και προπαντώς εξυπνότεροι, γιατί δεν το κάμνετε?

osr είπε...

ποιοι εν "τα αρνιά των κομμάτων των παρακμιακών πολιτών";

τζαι ποιος σε εδιόρισε να μιλάς εκ μέρους τους;

τι ακριβώς ρωτάς δηλαδή; δεν κατάλαβα; τι να κάμουμεν;

Bananistanos είπε...

Ρε οσρ, αντί να παίζεις τον Σωκράτη με ατέλιωτους διαλόγους, πίασε ένα πανώ τζε κάτσε έξω που τη βουλή τζε ζήτα να γίνει της Ισλανδίας. Αφού εν τόσο σωστές οι θέσεις σου έιμαι σίγουρος θα έρτουν τζε άλλοι. Άμα γίνετε καμιάν 100η χιλιάδες είμαι σίγουρος ότι θα σας ακούσουν οι βουλευτές τζε θα κάμουν ότι τους πείτε.

osr είπε...

δηλαδή συμφωνείς με τούτον που έγινε στην ισλανδία ρε μπανάνα;

Bananistanos είπε...

Ναι Σωκράτη, συμφωνώ, μακάρι να είχαμε τον νου τους αλλά πιστεύω ότι ένας λαός που θέλει νόμους (τους οποίους δεν τηρεί) για να μην πετάσσει σκουπίδια και να καπνίζει σε δημόσιους χώρους (απόδειξη του ποσο συλλογικά σκέφτετε) δεν είναι ικανός για να καταφέρει ότι οι Ισλανδοί

osr είπε...

αφού συμφωνείς τι θα κάμεις εσύ πρακτικά για να προσπαθήσεις τουλάχιστον να φέρεις πιο κοντά αυτό στο οποίο συμφωνείς;

εσύ πρακτικά τι θα κάμεις μπανάνα αντί να κλάνεις;

Bananistanos είπε...

Επειδή πιστεύω (μακάρι να έχω λάθος) ότι οι Κυπραίοι, τζε η τεράστια πλειοψηφία των λαών, δεν μπορουν να λειτουργήσουν όπως οι Ισλανδοί.

osr είπε...

εσύ μπορείς να λειτουργήσεις όπως οι ισλανδοί ρε μπανάνα;

αλλοιώς απλά φκάλε τον σκασμό ρε που μιλάς τζιόλας τζαι κριτικάρεις εσύ που απλά εν κάμνεις τίποτε τζαι ούτε θέλεις να κάμεις

Related Posts with Thumbnails