Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Θα Καθαρίσουμε την Κύπρο άραγε ?

Ή Καθαρίζουμε την Κύπρο
η Clean Up Cyprus
η Lets Do It !

η οτιδήποτε άλλο επικρατήσει θα είναι ο τίτλος της εκστρατείας που θα κ΄νουμε πολλοί μαζί στις 29/09/2012 για να καθαρίσουμε την Κύπρο.
Σκέφτομαι να κάνω και ένα ξεχωριστό Blog για αυτό.
Αφήστε την μέρα ανοικτή ... ο τόπος σας χρειάζεται !

Τα άμεσα προβλήματα που με βασανίζουν τώρα:
  1. Χρειάζονται έμπιστα άτομα σε κάθε επαρχία να οργανώσουν την επαρχία τους
  2. Χρειάζεται ένας ηλεκτρονικός και εύκολος τρόπος να σημειώνουν όσοι βρίσκουν ακάθαρτους τόπους σε χάρτη με GPS όπως αυτό του fixcyprus.com και δεν ξέρω να το κάνω
  3. Χρειάζεται τρόπος να περνούν οι διάφοροι εθελοντές τα στοιχεία τους για να εκδώσουμε όσο πιο αυτόματα γίνεται τα πιστοποιητικά συμμετοχής
  4. Χρειάζονται γάντια και σακκούλες για όσους βγουν έξω να καθαρίσουν - σε χιλιάδες !
  5. Εταιρείες να μεταφέρουν τα υλικά σε ανακύκλωση ή σκουπιδότοπο
  6. εταιρείες να πληρώσουν τις διάφορες αγορές και χυμούς
  7. οργανώσεις, εταιρείες και όλα τα οργανωμένα σύνολα να αναλάβουν περιοχές για να καθαρίσουν.
  8. λεωφορεία για να μεταφέρουν κόσμο στο σημείο καθαρισμού και πίσω
  9. Κάποιο να μας σχεδιάσει το λογότυπο
  10. και πολλά άλλα
μπορεί να γίνει;
θα ενδιαφερθεί ο κόσμος να βγει έξω να καθαρίσει;
θα ενδιαφερθούν οι σπονσορες ?

αυτά και πολλά άλλα κυκλοφορούν στο μυαλό μου.

Εχω δυο αποτυχημένες προσπάθειες στο παρελθόν και δε θέλω τρίτη :(

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μπράβο για την πρωτοβουλία! Βρήκατε την πρώτη εθελόντρια σας! Μακάρι να είχαμε 10,000 σαν εσάς στην Κύπρο!!
Ο χρήστης astronaftis είπε…
έχει καιρό που το μιλούμε στον αλμυρά. εσύ θα είσαι η αφορμή να το δοκιμάσουμε επιτέλους.
Ο χρήστης Μαρία είπε…
Πολύ ωραία ιδέα και μακάρι να μην είναι μόνο μια μέρα τον χρόνο. Γιατί να μην αναλάβει α) ο κάθε δήμος την περιοχή του β) μικρότερες κοινότητες μέσω των κοινοταρχών. Π.χ. ο καθένας να δηλώσει ποιες περιοχές τους θέλουν καθάρισμα, να βρουν εθελοντές-κατοίκους και να αναλάβει η κάθε κοινότητα τον συντονισμό της περιοχής της με κάποια βοήθεια απο εσάς; Δλδ οι κάτοικοι οι ίδιοι να αναλάβουν ευθύνη καθαριότητας στην περιοχή που μένουν. Επίσης αρκετοί δήμοι έχουν τα δικά τους φορτηγά που θα μπορούσαν να μεταφέρουν τα σκουπίδια κτλ
Ο χρήστης Theopemptou είπε…
Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.
Αυτή τη φορά έχω βοήθεια και θα το κάνω. Μάλιστα η μια η κοπέλλα διοργάνωσε 2 φορές στο παρελθόν.
Χρειάζεται να βρούμε και τους τόπους που θα στείλουμε τον κόσμο που θα ενδιαφερθεί να καθαρίσει και πολλά άλλα ...
Σύντομα θα ζητήσω να κάνετε επίσημα δήλωση !!!!
Ο χρήστης Τάσος Αναστασίου είπε…
Μόλις βρέθηκε ακόμα ένας εθελοντής! Και μάλιστα άνεργος. Σε μερικά σήμεία, μάλιστα, εκτός από το σημείο της καθαριότητας δηλαδή, όπως το λογότυπο ή οι εταιρίες μεταφοράς, νομίζω πως θα μπορούσα να βοηθήσω: Έχω κάποια άτομα υπ' όψιν μου με τα οποία θα μπορούσα να επικοινωνήσω αν θέλετε και να σας μεταφέρω το ενδιαφέρον που μπορεί να επιδείξουν για το θέμα.
Ο χρήστης Lilia είπε…
Πολύ καλή ιδέα! Θα μπορούσε και ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος να συμμετέχει/να το προωθήσει στους εθελοντές του!
Ο χρήστης Bananistanos είπε…
Δεν θέλω να σας απογοητέυσω αλλά για να καθαρίσει η Κύπρος πρεπει να γίνει εκστρατεία που τες 29/9/2012 ως τες 29/09/2013! Λογω ποδηλάτου καλύπτω σχεδόν όλους τους δρόμους μεταξύ χωριων των Επαρχιών Λευκωσίας και Λάρνακας. Οι αυτοσχέδιοι σκυβαλότοποι είναι εκατοντάδες(είδικα αν πιάσεις αγροτικούς δρόμους), σε κουρβες, χωράφκια, λαξιες... και μεταξύ αυτών κατα μήκος των δρόμων βρίσκεις τα πάντα, εκτός από τα κλασσικά νάυλα, τενεκεδάκια, μπουκάλια και πτώματα γάτων και σκύλων, βρίσκεις οικιακές συσκευές, στρώματα, έπιπλα, κουγκριά και άλλα απόβλητα οικοδομών και κατεδαφίσεων,...κ.α.
Ο χρήστης Τάσος Αναστασίου είπε…
@ Bananistanos Αγαπητέ φίλε, να μου επιτρέψεις να διαφωνήσω μαζί σου. Λίγη θέληση χρειάζεται, να οργανωθούμε και να βρεθούν άτομα που να καλύψουν τις περιοχές. Αυτό μπορεί να γίνει ακόμα και ομαδοποιώντας τις περιοχές, όπως για παράδειγμα αν γινόταν ένα συνεργείο (λιγάκι μεγάλο βέβαια) για την Πιτσιλιά, ένα για τη Μαραθάσα κλπ. και - φυσικά - καταγράφωντας τους χώρους που χρειάζονται καθάρισμα. Σε αυτό το σημείο, θα μπορούσαν να επιστρατευτούν προκαταρκτικά κάποιοι εθελοντές οι οποίοι (ειδικά αν είναι άνεργοι όπως εγώ), να κάνουν μια βόλτα πεζοί ή με το ποδήλατο (το οποίο χρησιμοποιούμε και οι 2 μας - εγώ κι εσύ, όπως λες)και να καταγράψουν αυτούς τους χώρους! Πιστεύω, με λίγα λόγια, πως χρειάζεται μια ομάδα ατόμων που απλά να έχει θέληση, αισιοδοξία, όρεξη και σωστή οργάνωση.
Ο χρήστης ιων σκεπτικός είπε…
Παρώωωωων, ή μάλλον παρ΄΄οοοοντες.... θα μιλήσω με τους συνεργάτες μου και θα τα πούμε.

Α τζιαι εκτός που την καθαριοτητα σε κάμπους, χωριά και λαγκάδια να δω τους αρχηγούς τζιαι ποδοσφαιριστές τζιαι οπαδούς των ομάδων όχι μόνο να πογιατίζουν τα αισχρά συνθήματα που λερώνουν τοίχους, αλλά να φροντίζουν να μην ξαναγραφτούν.

Επίτροπε, ίσως θα πρέπει ένας από τους στόχους μας να είναι μεχρι την εκστρατεία και μετά την εκστρατεία καθαριότητας να έχουν δημιουργηθεί εκείνες οι συνθήκες που να επιτρέψουν τη διατήρηση της καθαριότητας τουλάχιστο σε μεγάλο βαθμό.
Ο χρήστης antidrasi25 είπε…
μπορώ να σας στέλνω σε τακτά διαστήματα, αν το επιθυμείτε, συντεταγμένες με σημεία όπου υπάρχει πρόβλημα με μπάζα, σκουπίδια κτλ.
Τα σίδερα τα μαζεύουν (= εισόδημα)
Ο χρήστης Theopemptou είπε…
Οχι να ξεχάσετε ότι προσφερθείκατε!!
Όσι έχετε ήδη φωτογραφίες και συντεταγμένες έκανα μια σελίδα στο Facebook για τουτο το σκοπό μέχρι να λυθεί το πρόβλημα. Εδω:
http://www.facebook.com/CleanUpCyprus
Πάρα πολύ καλή προσπάθεια και μακάρι να γίνουν θεσμός τέτοιες ενέργειες. Δηλώνουμε και εμείς εθελοντές (τρείς), ο καθένας στην επαρχία του.
Σε ότι αφορά την αναφορά και κατηγοριοποίηση των χώρων που χρήζουν καθαριότητας, προτείνουμε να γίνει χρήση της ίδιας της υπηρεσίας FixCyprus.com που αναφέρει ο κύριος Θεοπέμπτου, δεδομένου ότι είναι άλλη μια εθελοντική προσπάθεια.

Με αυτόν τον τρόπο, οι χώροι θα κατηγοριοποιούνται άμεσα στις Διοικητικές Περιοχές στις οποίες ανήκουν και θα έχουμε πρόσβαση όλοι, συμπεριλαμβανομένων και των Δημοτικών Αρχών που έχουν ήδη συνδεθεί με την υπηρεσία για λήψη αναφορών. Αν κάποια αναφορά προλάβουν να την αντιμετωπίσουν οι Αρχές, πολύ ωραία. Αν όχι, τότε οι ίδιοι οι εθελοντές θα προβαίνουν σε καθαρισμό και θα ενημερώνουν την υπηρεσία με σχόλιο (για το ποιός) και επιλογή της ετικέτας "Έχει επιλυθεί" κάτω από την κάθε αναφορά.

Όλες οι αναφορές δημοσιεύονται αυτόματα σε facebook και twitter λογαριασμούς της υπηρεσίας. Εφόσον κριθεί απαραίτητο, αναλαμβάνουμε να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές ώστε να δημοσιεύονται και στη σελίδα στο facebook που δημιούργησε ο κύριος Θεοπέμπτου.

Επίσης, είμαστε σε διαδικασία επέκτασης της υπηρεσίας σε περιοχές πέραν των Δήμων. Σε κάθε περίπτωση, το πιο σημαντικό, πέρα από την ύπαρξη της τεχνολογικής λύσης, είναι η συμμετοχή των πολιτών και των Αρχών. Εδώ είναι που χρειάζεται η συμβολή όλων μας στο να ενημερώσουμε και να απαιτήσουμε από τις Αρχές να κάνουν συστηματική χρήση τέτοιων καναλιών επικοινωνίας.

Ευχαριστούμε και πάλι για την πρωτοβουλία και καλή δύναμη στους εθελοντές!
Ο χρήστης AthensSallonica είπε…
Αρκετά καλή ιδέα αλλά πιστεύω πως η ανάγκη για μια καθαρή Κύπρο δεν είναι στιγμιαία αλλά συνεχής. Καλές όλες αυτές οι πρωτοβουλίες για καθαριότητα της Κύπρου κ.λ.π αλλά γιατί να μην προσπαθήσουμε να ξεριζώσουμε το πρόβλημα από τη ρίζα του; Είμαι οδηγός όπως και χιλιάδες άλλοι, το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι δεν είμαι ασυνείδητη οδηγός. Δεν μου αρέσει που το αναφέρω αλλά τι να κάνουμε έτσι είναι τα πράγματα. Έχω πολλούς φίλου καπνιστές οι οποίοι όμως είναι αδιάφοροι. Δεν λέω ότι φταίνε μόνο οι καπνιστές αλλά "αφού κάνεις που κάνεις το κακό και καπνίζεις δεν είναι ανάγκη να το πετάς από το παράθυρο, λες και αν κάνεις την κίνηση να το βάλεις στο σταχτοδοχείο που βρίσκεται στο αμάξι είναι ξεφτίλα. Υπάρχουν και αμάξια που δεν έχουν σταχτοδοχεία σου λέει κάτι αυτό! Ε.Λ.Ε.Ο.Σ. Ένα άλλο θέμα είναι και όλοι αυτοί που ανοίγουν το παράθυρο και νομίζουν ότι επειδή είναι ο χώρος δημόσιος δεν ενδιαφέρεται κανείς. Να φανταστώ ότι στο σπίτι τους έτσι τα πετάνε; Θεωρώ ότι καλές όλες οι εκστρατείες αλλά πως πείθεις κάποιον να σταματήσει να πετάει πράγματα γενικότερα.
Ο χρήστης Γιώργος (εκ μέρους ομάδας ΛΥΣΗ) είπε…
Κύριε Θεοπέμπτου, η πρωτοβουλία σας έχει βρει θετική ανταπόκριση στην ομάδα ΛΥΣΗ που ιδρύθηκε μέσα από την υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Facebook και αποτελείται από άτομα με καταγωγή από τη Λύση Αμμοχώστου αλλά και φίλους (μέχρι στιγμής αριθμεί 700 περίπου μέλη). Ανάλογα με την περιοχή στην οποία κατοικεί ο καθένας από τα μέλη, θα λάβει μέρος στην καθαριότητα των σημείων που θα υποδειχτούν.
Ως παράδειγμα, κάποια από τα μέλη εξέφρασαν την επιθυμία να αναλάβουν την καθαριότητα της περιοχής γύρω από το εξωκλήσι του Αγίου Ευθυμιανού (Φηνιανού) στον Κόρνο, που πιθανόν δεν καλύπτεται από αρμόδιους φορείς καθαριότητας.
Καλή αρχή!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άρχισε η ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών ... επιτέλους!

Ξεκίνησε η συγκέντρωση παλιών ηλεκτρικών συσκευών για την ανακύκλωσή τους Δώστε τις συσκευές σας Μέχρι να παραλάβουν τις πρώτες συσκευές από τους καταναλωτές, οι ανακυκλωτές ασχολούνται με τα παλιά τερματικά που είχαν αποσύρει οι κυβερνητικές υπηρεσίες Με τις συσκευές που φυλάσσονταν από καιρό σε υποστατικά στους Εργάτες και το Γέρι ξεκίνησε τη λειτουργία του το σύστημα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών. Η εταιρεία Wee Electrocyclosis, η οποία διαχειρίζεται το σύστημα, ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο ότι οι καταναλωτές μπορούν στο εξής να αφήνουν τις παλιές τους συσκευές στα καταστήματα των 148 εταιρειών που είναι συμβεβλημένες (η λίστα τους είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.electrocyclosis.com.cy). Οι πρώτες συσκευές από ανακυκλωτές δεν έχουν ακόμη φτάσει στην Electrocyclosis, η οποία, ωστόσο, ξεκίνησε την προώθηση στους ανακυκλωτές των παλιών συσκευών που είχαν συγκεντρωθεί από οργανισμούς και υπηρεσίες στις αποθήκες της, αφού μόνο στο υποστατικό στους Εργάτες είχαν συσσωρευθεί περί

Έχεις Θερμοσυσσωρευτές;

Τα πιο πολλά από τα παράπονα που ακούγονται για ψηλούς λογαριασμούς του ηλεκτρισμού είναι από ιδιοκτήτες θερμοσυσσωρευτών οι πιο πολλοί από τους οποίους δεν έχουν γνώση για το πώς λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης τους. Φυσικά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης είναι να μελετήσει τη δυνατότητα θερμομόνωσης του κτηρίου, να μειώσει τις απώλειες με χοντρές κουρτίνες και να κλείσει τις χαραμάδες κάτω από πόρτες και παράθυρα με τα ειδικά λάστιχα που κυκλοφορούν στην αγορά. Ο θερμοσυσσωρευτής δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μονωμένο κιβώτιο γεμάτο πυρότουβλα τα οποία θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Όταν εμείς χρειάζεται να θερμάνουμε το χώρο τότε ανοίγει μια δίοδος μέσω της οποίας περνά ο αέρας μέσα από τα τούβλα και περνά ζεστός στο δωμάτιο. Στους εντελώς απλούς θερμοσυσσωρευτές υπάρχουν μόνο δύο ρυθμίσεις. Το ένα κουμπί ρυθμίζει πόσο πολύ θα βράσουν τα τούβλα (input) και η θερμότητα που φυλάγεται έχει επίσης άμεση σχέση με τη δυναμικότητα του αφού στην α

Τι μου έγραψε ο Aceras για το λανεϊτ

Το πιο κάτω σχόλιο του Acera από την ανάρτηση μου με τίτλο " Η εύκολη πρόσβαση στην αγορά δηλητηρίων ". Πρέπει να το διαβάσετε : Aceras Anthropophorum είπε... Η γειτόνισσα μου ετοιμάζετουν να πάει στον γάμο της ανιψιάς της με τον άντραν της τζαι τα μωρά. Είπεν του αντρός της να βάλει μιαν κρεβάταν κότσιινην. Τζείνος εν έθελεν να βάλει κρεβάταν. Ο ένας το πειν του ο άλλος το ξύν του ο καφκάς επήρεν φωθκιάν. Αρπάσσει η κοπελλούα το ποτσίν του λανέιτ που πας το παράθυρον τζιαι λαλεί του αντρός της πας τα νεύρα της: Αν συνεχίσεις έτσι θα το πιώ. Έκαμεν πους το είπιεν. Άλλοι λαλούν ότι επροσποιήθηκεν ότι το είπιεν τζαι όσον τζαι έντζιησεν πας τα σιείλης της που το απορροφήσαν. Άλλοι λαλούν ότι είπιεν το μισόν ποτσίν τζαι η κουβέντα της προσποίησης ήταν για να την θάψει ο παπάς. Όπως τζαι να έχει η υπόθεση, αν είχεν νόμον όπως τον προτείνετε, η κοπελιά δεν θα επήεννεν τζει που επήεν στα κοσπέντε της τζαι να μαυρίσουν θκυό οικογένειες. Όσος κίνδυνος υπάρχει για τα ζώα τζαι τα φυτ