Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παραλίμνι - Τι κατάλαβα

1 Το πλοίο το αγόρασε ο Δήμος Παραλιμνίου και βρισκόταν στο λιμάνι Λεμεσού για επιπλέον συγκόλληση καμπίνας για να δημιουργηθεί ελκυστικός χώρος για τα ψάρια που θέλουν κάποια προστασία. Πριν λίγες μέρες ενώ ήταν στο λιμάνι Λεμεσού βυθίστηκε πάλι. Δεν έγιναν οι προγραμματισμένες εργασίες. Το Παραλίμνι λέει αργούσαν πολύ και πήρε το πλοίο.

2 Παλιότερα συζητήθηκαν 2 χώροι για πόντιση αλλά δε δόθηκε η τελική έγκριση για τελικό χώρο πόντισης, αφού το Τμήμα Αλιείας βρισκόταν σε διαβούλευση για εκπόνηση μελέτης. Ο Δήμος το πόντισε σε ένα από τους 2 χώρους χωρίς άδεια από το Τμήμα Αλιείας. Φυσικά όταν το πλοίο έφτασε στο Παραλίμνι ήταν σε χάλια κατάσταση και δεν επέπλεε. Για να φτάσει εκεί αντλούσαν νερό συνεχώς από το αμπάρι.

3 Ο ΚΟΤ λέει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την κατάσταση του πλοίου όπως βυθίστηκε αφού δεν έκαναν τις προσθήκες. Σήμερα Τρίτη ο Φιλελεύθερος δημοσιεύει φωτογραφίες που δείχνουν ότι το πλοίο έχει καλώδια και κάνει αναφορές και σε άλλα υλικά που έπρεπε να αφαιρεθούν.

4 Κατά το σημερινό Φιλελεύθερο που δημοσιεύει και φωτογραφίες η κατάδυση στο ναυάγιο είναι επικίνδυνη αφού έχει αιχμηρά σημεία και ακατάλληλα σημεία, σε σημείο που να σκέφτεται το Υπουργείο να απαγορεύσει τις καταδύσεις.

Ερωτήματα:
(α) Θα αποτελέσει πόλο έλξης θαλάσσιας ζωής αφού δεν προετοιμάστηκε σωστά;
(β) Γιατί ποντίστηκε χωρίς μελέτη για το τελικό χώρο;
(γ) Γιατί ποντίστηκε χωρίς άδεια;
(δ) Και γιατί καθυστερούμε τόσο πολύ - 3 χρόνια τώρα - από την απόφαση στην υλοποίηση;

Τι πρέπει να γίνεται πριν τη βύθιση
1) Πρέπει να αφαιρείται η μπογιά από το σκάφος γιατί (ιδιαίτερα αυτή των σκαφών) είναι τοξική
2) Πρέπει να αφαιρούνται όλα τα επικίνδυνα υλικά όπως καλώδια, καύσιμα, λάδια, μπαταρίες κλπ
3) Πρέπει να μην υπάρχουν επικίνδυνα και αιχμηρά σημεία για αποφυγή τραυματισμού των δυτών και να μην υπάρχει δυνατότητα παγίδευσης μέσα στο ναυάγιο
4) Πρέπει ο χώρος που επιλέγεται για βύθιση να μην έχει θαλάσσια ζωή αφού στόχος είναι να δημιουργηθεί νέα. Θα πρέπει το σκάφος να διαθέτει χώρους ελκυστικούς για τα ψάρια και άλλα είδη.
5) Χρειάζεται να γίνεται μελέτη των ρευμάτων της περιοχής για μην δημιουργηθούν μετέπειτα προβλήματα 9π.χ. συσσώρευση άμμου) στο βυθό και στην γύρο περιοχή.
6) Πρέπει το βάθος που γίνεται η πόντιση να είναι τόσο που να μην αποτελεί κίνδυνο για τα διερχόμενα σκάφη με ελάχιστα αποδεκτό το 20 μέτρα.

Σχόλια

Ο χρήστης Αντρέας είπε…
Θυμάμαι πριν από 3-4 χρόνια είχε επισκεφτεί την Κύπρο μία Γερμανίδα για να αξιολογήσει την Κύπρο για πιθανές επενδύσεις (μιλάμε για μεγάλα ποσά). Μετά από 2-3 ώρες στην Λευκωσία μου λέει... "Φτάνει, έχω δει αρκετά. Είναι φανερό ότι δεν έχετε κράτος, δεν έχετε νόμους. Ο καθένας κάνει ότι θέλει χωρίς να λογαριάζει τίποτα και κανένα. Πρέπει να είναι τρελός κάποιος για να επενδύσει στην Κύπρο." Πιστεύω ότι αυτό επεξηγεί πολύ απλά το θέμα με το Παραλίμνι και το σκάφος.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ακόμα πιο απλά εξηγείται γιατί σε όνομα και μη χωριό έχουν κατεδαφίσει σχεδόν όλα το πλινθόκτιστα σπίτια, τουρκοκυπριακή και μή, αλλά κυρίως τα τουρκοκυπριακά, για να κάμουν οι περίοικοι χώρους στάθμευσης. Στο συγκεκριμένο χωριό ο παραδοσιακός πυρήνας του χωριού είναι ένα τεράστιο οικόπεδο, με πολύ αραιά σπίτια, και η σκόνη σύννεφο.
Πάρε και σύ μια μπλουλτόζα να χαλάσεις, μπορείς!!!!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άρχισε η ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών ... επιτέλους!

Ξεκίνησε η συγκέντρωση παλιών ηλεκτρικών συσκευών για την ανακύκλωσή τους Δώστε τις συσκευές σας Μέχρι να παραλάβουν τις πρώτες συσκευές από τους καταναλωτές, οι ανακυκλωτές ασχολούνται με τα παλιά τερματικά που είχαν αποσύρει οι κυβερνητικές υπηρεσίες Με τις συσκευές που φυλάσσονταν από καιρό σε υποστατικά στους Εργάτες και το Γέρι ξεκίνησε τη λειτουργία του το σύστημα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών. Η εταιρεία Wee Electrocyclosis, η οποία διαχειρίζεται το σύστημα, ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο ότι οι καταναλωτές μπορούν στο εξής να αφήνουν τις παλιές τους συσκευές στα καταστήματα των 148 εταιρειών που είναι συμβεβλημένες (η λίστα τους είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.electrocyclosis.com.cy). Οι πρώτες συσκευές από ανακυκλωτές δεν έχουν ακόμη φτάσει στην Electrocyclosis, η οποία, ωστόσο, ξεκίνησε την προώθηση στους ανακυκλωτές των παλιών συσκευών που είχαν συγκεντρωθεί από οργανισμούς και υπηρεσίες στις αποθήκες της, αφού μόνο στο υποστατικό στους Εργάτες είχαν συσσωρευθεί περί

Ήλιος - αεροπορική τραγωδία ..

Ήταν Αύγουστος του 2005 και ήμουν πολύ χαρούμενος. Κέρδισα μετά από διαγωνισμό μια από τις θέσεις στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος στην Κοπεγχάγη που τότε εργάζονταν στο "neighbourhood project." Η διαμονή και η διατροφή ήταν πληρωμένα. Τα αεροπορικά εισιτήρια ήταν και αυτά πληρωμένα αλλά επέλεξαν η ίδιοι την πτήση από την Αθήνα.  Έτσι έπρεπε να διαλέξω εγώ το πρώτο σκέλος, δηλαδή την πτήση για την Αθήνα. Πήγα σε τουριστικό γραφείο που εργαζόταν μια θεία και τις εξήγησα τι ήθελα. Μου κανόνισε την προεπιλεγμένη πτήση από Αθήνα για Κομπεγχάγη και έμεινε να διευθετηθεί η πτήση για Αθήνα.  Μου πρότεινε την πτήση της Ήλιος και έφυγα από το γραφείο. Την άλλη μέρα με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι είχε έγνοια γιατί ήταν μικρό το χρονικό διάστημα και ίσως να μην προλάμβαινα να πάρω την επόμενη πτήση και έτσι το αλλάξαμε για άλλη που έφευγε λίγο πιο γρήγορα. Στο αεροδρόμιο είδα την πτήση της Ήλιος στο Gate Εκεί ήταν και παλιοί φοιτητές μου πιάσαμε κουβέντα είπαμε διάφορα αποχαιρε

Έχεις Θερμοσυσσωρευτές;

Τα πιο πολλά από τα παράπονα που ακούγονται για ψηλούς λογαριασμούς του ηλεκτρισμού είναι από ιδιοκτήτες θερμοσυσσωρευτών οι πιο πολλοί από τους οποίους δεν έχουν γνώση για το πώς λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης τους. Φυσικά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης είναι να μελετήσει τη δυνατότητα θερμομόνωσης του κτηρίου, να μειώσει τις απώλειες με χοντρές κουρτίνες και να κλείσει τις χαραμάδες κάτω από πόρτες και παράθυρα με τα ειδικά λάστιχα που κυκλοφορούν στην αγορά. Ο θερμοσυσσωρευτής δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μονωμένο κιβώτιο γεμάτο πυρότουβλα τα οποία θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Όταν εμείς χρειάζεται να θερμάνουμε το χώρο τότε ανοίγει μια δίοδος μέσω της οποίας περνά ο αέρας μέσα από τα τούβλα και περνά ζεστός στο δωμάτιο. Στους εντελώς απλούς θερμοσυσσωρευτές υπάρχουν μόνο δύο ρυθμίσεις. Το ένα κουμπί ρυθμίζει πόσο πολύ θα βράσουν τα τούβλα (input) και η θερμότητα που φυλάγεται έχει επίσης άμεση σχέση με τη δυναμικότητα του αφού στην α