Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τελευταίες του 2008 και πρώτες μέρες του 2009

Αυτές τις μέρες κάθε χρόνο κλείνομαι για να γράψω την Ετήσια μου Έκθεση προς το Πρόεδρο αλλά φέτος η κατάσταση είναι σοβαρή γιατί είμαι χωρίς βοηθό για πολλές μέρες τώρα ...
  1. Η επίσκεψη στο Φαρμακά με άγγιξε. Το θυμόμουν πόσο πράσινος ήτανε ... τώρα δεν έχει μείνει δέντρο .
  2. Χτες γνώρισα από κοντά ένα νέο άνθρωπο όλο ενέργεια και έτοιμο να δραστηριοποιηθεί για το περιβάλλον. Γνωριμία μέσω Facebook !
  3. Σήμερα είχα συνάντηση και με ακόμη ένα μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Διάσωσης μιας ομάδας που συνεχώς με εντυπωσιάζει. Ελπίζω να συνεργαστούμε σύντομα με πρώτο στόχο τους καθαρισμούς του βυθού της θάλασσας σε επιλεγμένες περιοχές. Θα χρειαστεί χρηματοδότηση που ελπίζω να βρω είτε μέσω κυβέρνησης είτε από ιδιώτες
  4. Η ραδιοφωνική εκπομπή της περασμένης Τρίτης για τις Κλιματικές Αλλαγές που μετέδωσε το ΡΙΚ άρεσε ιδιαίτερα σε γνωστό επιχειρηματία που ζήτησε να πάρει την ηχογράφηση της εκπομπής!
  5. Με την έρευνα που έκανα για τα ιχθυοτροφεία έμαθα 2 πράγματα: 1) είναι απαραίτητα 2) δεν έχουμε ειδική νομοθετική ρύθμιση
  6. Μου έκαναν παρατήρηση ότι σε παρουσιάσεις που κάνω στα σχολεία μιλώ κυπριακά και δεν πρέπει ...

Σχόλια

Ο χρήστης iordanou είπε…
Όσον αφορά τα Κυπριακά, απλά πρέπει κάποιοι να ξεπεράσουν τα κόμπλεξ τους.

Καλή συνέχεια
Ο χρήστης koutso είπε…
Οποιος έχει πρόβλημα να πάει να κουρευτεί.Ο καθένας μιλά όπως νοιώθει πιό άνετα.Σημασία έχει πως εκφρλάζεσαι καλύτερα και πόσο καλά περνούν τα μηνύματα.
Ο χρήστης Aceras Anthropophorum είπε…
Φαντάσου ακόμα να έγραφες τζιαι κανέναν άρθρο "χωρκάτικα" τι θα εγίνετουν. Για τες κλιματικές αλλάγές εθκιάβασα κάπου σήμερα ότι μεσοπρόθεσμα το κλίμα της Κύπρου θα είναι ανάλογον με αυτόν του Αμπου Ντάπι, ότι θα έχουμεν πέραν του ιουνίου, ιουλίου αυγούστου άλλους 2 μήνες με θερμοκρασίες άνω των 35, ακόμα λιγότερην βροχόπτωσην και ακόμα παραπάνω εξάτμησην και της λλίγης βροχής που θα ππεύτει.

Άτε να κάμουμεν αλλό κανέναν σταθμό αφαλάτωσης να προσθέσουμεν ακόμα λλία αέρια του θερμοκηπίου να τελειώννουμεν μιαν ώραν γληορήττερα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μια μικρή παρέμβαση: Δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις για τις κλιματικές αλλαγές και τον άμεσο συσχετισμό τους με τον ανθρώπινο παράγοντα. Με απλά λόγια, εποχές ξηρασίας (όπως κι εποχές παγετώνων...) υπήρξαν και στο παρελθόν προ της βιομηχανικής επανάστασης. Οι εκπομπές αερίων θερμοκηπίου σίγουρα επηρεάζουν, αλλά δεν είναι καθοριστικές. Μια μεγάλη μερίδα επιστημόνων προειδοποιεί για να μετριάσει τη διεθνή ψευδαίσθηση, ότι ο άνθρωπος δύναται να αλλάξει ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ (είτε προς το καλύτερο, είτε προς το χειρότερο) τις καιρικές συνθήκες(!), αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω...Πρώτος και καλύτερος στην εκστρατεία παραπληροφόρησης ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Αλ Γκορ, του οποίου η ταινία για την άνοδο της θερμοκρασίας στην υδρόγειο, βρίθει από ανακρίβειες.

Θα χαιρόμουν να διάβαζα και τις δικές σας απόψεις.
Ο χρήστης Lexi_penitas είπε…
Συνέχισε να κάνεις τη δουλειά σου όπως εσύ ξέρεις καλύτερα τζιαι μεν βάλλεις φτιν στον κάθε κομπλεξικό
Ο χρήστης stalamatia είπε…
Μακάρι να βρέξει στη Κύπρο τόσο νερό που να μεν ηξέρετε τι να το κάνετε.
Τα κοπελλούθκια στη Κύπρο εν καταλάβουν τη γλώσσα τους?
Ο χρήστης antidrasi25 είπε…
@ Λεμέσια και σε όσους έχουν παρόμοιες απορίες ;)

Τα όσα συμβαίνουν γύρω μας και στο Περιβάλλον, δεν έχει να κάνει με το άσπρο – μαύρο. Τι εννοώ; Η απάντηση για το ποιος ευθύνεται για τις κλιματικές αλλαγές και για όλα τα προβλήματα που συμβαίνουν δεν έχει να κάνει ούτε με τους μεν αλλά ούτε με τους δεν. Δεν είναι ούτε άσπρο, αλλά ούτε μαύρο.
Η απάντηση είναι κάπου στην μέση, άρα όλοι έχουμε ευθύνη για το τι συμβαίνει ανεξαρτήτως σε ποια ομάδα κατατασσόμαστε. Επίσης όταν αναφερόμαστε σε ‘’επιστημονικές αποδείξεις’’ πρέπει να είμαστε πάλι προσεκτικοί. Οι επιστημονικές αποδείξεις, δεν τις εκφράζεις μόνο μια ομάδα ανθρώπων άρα ότι πουν αυτοί είναι σωστό.
Κάθε επιστημονική ομάδα εκφράζει τα δικά της αποτελέσματα – συμπεράσματα (και αν δεις και ποιοι είναι πίσω από την χρηματοδότηση για την έρευνα, πάνω κάτω θα ξέρεις και τις απόψεις τους).

Αν κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο ανθρώπινος παράγοντας δεν επηρεάζει το κλίμα, δικαίωμα τους. Αυτοί, αυτό θέλουν να πιστεύουν για να έχουν καθαρή τη συνείδηση τους. Εγώ όμως ανήκω στην άλλη ομάδα και προσπαθώ να κάνω κάτι γι’ αυτό σαν μέλος αυτού του πλανήτη.

ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ, ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΤΩΡΑ! ΟΧΙ ΑΥΡΙΟ. ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οσον αφορά τα κυπριακά, ας μου επιτραπεί να συμφωνήσω με τον Γ.Ι., τον κουτσό (σόρυ αν φάνηκε ρατσιστικό αυτό, αλλά αυτό ψευδώνυμο αναγράφει η συγκεκρημένη άποψη) και τον Aceras Anthropophorum. Τώρα, απο κει και πέρα, όσον αφορά αυτό τον τύπο απο το Facebook, προσωπική μου άποψη είναι ότι είναι ένας στους πολλούς που είναι πέρα για πέρα έτοιμοι να αναλάβουν δράση, οι οποίοι, δυστυχώς, δεν αρκούν να σώσουν την κατάσταση. Και αυτό μετά την διαπίστωση μου ότι στο Facebook δεν μπορείς να ξέρεις τι είναι πραγματικότητα και τι είναι λόγια εναέρια (βλ. κυπριακή έκφραση "λόγια του αέρα").

Ευχαριστώ,

Τάσος ο Περιβαλλοντιστής.
Ο χρήστης Χρυσάνθη Σταύρου είπε…
Ε τζιαι κανεί που εννα θάψουμεν τη διάλεκτο μας για να το παίζουμεν δήθεν:)Πιστεύω πως άλλο ο γραπτός λόγος και άλλο ο προφορικός, χαίρομαι για παράδειγμα τους Κρητικούς που δεν έχουν κανένα κόμπλεξ να μιλάνε τη διάλεκτο τους ακόμα και στην Αθήνα!
Όσο για την Ομάδα Διάσωσης, της οποίας είμαι πλέον μέλος, την είχα γνωρίσει από παλαιότερη σας ανάρτηση και αμέσως επικοινώνησα μαζί τους! Τώρα εκπαιδεύομαι μαζί με αρκετά άλλα παιδιά για ορεινή διάσωση! Η ομάδα είναι καλά οργανωμένη και αναπτύσσει ενδιαφέρουσες δράσεις όπως ομάδες διάσωσης για σεισμούς, δασοπυρόσβεση, πρώτες βοήθειες, καταδύσεις κλπ! Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα θα έχουμε σήμερα Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009 και ώρα 19:00 στο οίκημα της ΕΘΑ Έγκωμης, συνάντηση γνωριμίας και ενημέρωσης με άτομα που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να ενταχτούν στις ομάδες διάσωσης του Σωματείου μας.
Ο χρήστης Theopemptou είπε…
Έμεινα πίσω στην ανανέωση ...
Γ.Ι, Koutso, Acera, lexi Χρυσάνθη και Τάσο σας ευχαριστώ όλους.
Μόλις σήμερα έκανα μια παρουσίαση στο Πολέμι της Πάφου (που νόμιζα ότι ειναι Λεμεσό και άργησα να πάω..) μιλώντας και πάλι απλά κυπριακά. Μου ειπαν ευχαριστώ που το έκανα τόσο απλά και κατανοητά για τους μαθητές !!
Εκτός ότι τα ελληνικά μου δεν είναι τόσο καλά όσον θα έπρεπε, η δική μου δουλειά είναι να περάσω τα σωστά μηνύματα στο λίγο χρόνο που έχω στη διάθεσή μου. Με ενόχλησαν πολύ τα σχόλια που μου έκαναν για τη γλώσσα και τα μηνύματά σας βοήθησαν πολύ ... πάρα πολύ ..
Μπορεί να φαίνεται παράξενο αλλά επειδή η πρώτη και πολλές φορές η μοναδική στήριξη που έχω είναι όλοι εσείς οι bloggers δίνω μεγάλη σημασία στα μηνύματα που μου στέλνετε και στα σχόλια σας.
Και σας ευχαριστώ όλους πολύ .. πάρα πολύ!
Ο χρήστης Theopemptou είπε…
@Λεμεσια
Η απάντηση του Antidrasi25 τα λέει όλα.
Απλά να πω ότι οι εταιρείες πετρελαίων έχουν κάνει πολλά για να περάσει το μήνυμα ότι οι κλιματικές αλλαγές είναι μια μεγάλη θεωρεία συνωμοσίας.
Έχουν ιδρύσει ινστιτούτα και στέλνουν διάφορους στα κανάλια όπως π.χ. στο Fox να λεν διάφορα άσχετα. Ακόμη και την ΝΑΣΑ την είχαν για ένα διάστημα κάτω από λογοκρισία.
Αγοράζουν επίσης πατέντες τεχνολογιών που έχουν σχέση με τις μπαταρίες και του υδρογόνου για να εμποδίσουν την ανάπτυξη του ηλεκτρικού και του αυτοκινήτου με υδρογόνο. Αυτά τα άκουσα από πρώτο χέρι από μέτοχο αυτοκινητοβιομηχανίας.
2000 επιστήμονες του ΟΗΕ και τα τόσα πολλά ερευνητικά κέντρα στην Ευρώπη δεν μπορούν να λεν βλακείες.
Έλεγξε αν θες το ipcc.ch για τις εκθέσεις.
Ο χρήστης Theopemptou είπε…
@Χρυσάνθη
Γνώρισα ήδη δύο μέλη της ομάδας διάσωσης και όπως έγραψα και στο blog μου, έχω εντυπωσιαστεί πραγματικά.
Ελπίζω ότι θα συνεργαστώ με την ομάδα ...
Σε ευχαριστώ για το σχόλιο που νομίζω θα ενδιαφέρει και άλλους.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
eho mia aporia oson afora to sxoleio gia to katharismo tis thalassas eho kapoia idea gia ylopoiisi alla tha ithela parakalw perisotera sxolia.
Euxaristw.
Ο χρήστης Theopemptou είπε…
@Ανώνυμο
Έχω πάρει πολλά μηνύματα από δύτες και ερασιτέχνες ψαράδες ότι η κατάσταση του βυθού σε πολλές θαλάσσιες περιοχές της Κύπρου είναι πάρα πολύ λερωμένη από σκουπίδια, πλαστικά, μπαταρίες των αυτοκινήτων κλπ.
Είχα πιο παλιά και μια συνάντηση με το σύνδεσμο σχολών κατάδυσης στην περιοχή Αγίας Νάπας - πρωταρά και αυτοί όχι μόνο το επιβεβαίωσαν αλλά μου ειπαν ότι κάνουν και οι ίδιοι καθαρισμό .. δεν μπορείς να παίρνεις τον άλλο κατάδυση και να βλέπει τέτοια χάλια.
Πρέπει να διοργανωθεί ο καθρισμός αλλά χρειάζονται:
οι δύτες
τα αυοκίνητα
το φόρτωμα των σκουπιδιών στα αυτοκίνητα
η μεταφορά τους σε σκουπιδότοπο ή ανακύκλωση αναλόγως ...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αντίδραση και Θεοπέμπτου,

ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας (και για το σύνδεσμο).

Η τοποθέτηση μου ήταν ξεκάθαρη. Σίγουρα ο άνθρωπος είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει, τόσο το περιβάλλον, όσο και τις κλιματικές αλλαγές, αλλά μόνο ως έναν ορισμένο βαθμό. Από κει και πέρα, το σύμπαν είναι τόσο απέραντο κι ανεξερεύνητο, που θα ήταν ουτοπία να ισχυριζόμαστε, ότι γνωρίζουμε όλες τις αιτίες για τα καιρικά ή άλλα φαινόμενα της φύσης. Αυτό με τις ομάδες και τα συνομοσιολογικά δεν τα λαμβάνω πολύ υπόψιν, αναζητώ ανεξάρτητες πηγές σοβαρών επιστημονικών κύκλων, οι οποίοι έχουν μεν οικολογική συνείδηση, αλλά παρόλ' αυτά δεν έχουν την ανάγκη να παραμυθιάζονται για τις υπερικανότητες του ανθρώπου να χειραγωγεί ή να προβλέπει τις αντιδράσεις του καιρού και της φύσης. Υποστηρίζω την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά το κλίμα δεν είναι στο χέρι μου, αυτό είναι επινόηση της ανθρώπινης έπαρσης, ότι δύναται να ελέγξει τα πάντα.

Δεν αντιπροσωπεύω ούτε τις αυτοκινητοβιομηχανίες, ούτε κανένα άλλο κέντρο συμφερόντων, απλά ενημερώνομαι και κάνω χρήση της κοινής λογικής. Θέλω επίσης, να υπογραμμίσω, ότι δεν αναζητώ δικαιολογίες για να αποποιηθώ τις οικολογικές μου ευθύνες. Αντίθετα, πιστεύω ότι ο άνθρωπος οφείλει να τρέφει ύψιστο σεβασμό προς το φυσικό του χώρο.

Όσον αφορά τα κυπριακά, όπως γράφετε κι εσείς κ. Θεοπέμπτου, πρωταρχική σημασία έχει να περαστούν τα σωστά μηνύματα. Ιδίως στην καθομιλουμένη, δε βρίσκω τίποτα το μεμπτό, όταν χρησιμοποιείται η διάλεκτος. Εξάλλου, η θέση σας δεν είναι φιλολογική. Συνήθως οι άνθρωποι που ασχολούνται με το περιβάλλον/τη φύση, επικοινωνούν μέσω της διαλέκτου τους κι αυτό είναι πολύ...φυσικό, το αντίθετο θα ήταν α-φύσικο...

Την καληνύχτα μου.
Ο χρήστης Theopemptou είπε…
Εχετε απορείες για τις κλιματικές αλλαγές; "The 11th hour" με τον Leonardo DiCaprio Κατπληκτικό !!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άρχισε η ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών ... επιτέλους!

Ξεκίνησε η συγκέντρωση παλιών ηλεκτρικών συσκευών για την ανακύκλωσή τους Δώστε τις συσκευές σας Μέχρι να παραλάβουν τις πρώτες συσκευές από τους καταναλωτές, οι ανακυκλωτές ασχολούνται με τα παλιά τερματικά που είχαν αποσύρει οι κυβερνητικές υπηρεσίες Με τις συσκευές που φυλάσσονταν από καιρό σε υποστατικά στους Εργάτες και το Γέρι ξεκίνησε τη λειτουργία του το σύστημα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών. Η εταιρεία Wee Electrocyclosis, η οποία διαχειρίζεται το σύστημα, ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο ότι οι καταναλωτές μπορούν στο εξής να αφήνουν τις παλιές τους συσκευές στα καταστήματα των 148 εταιρειών που είναι συμβεβλημένες (η λίστα τους είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.electrocyclosis.com.cy). Οι πρώτες συσκευές από ανακυκλωτές δεν έχουν ακόμη φτάσει στην Electrocyclosis, η οποία, ωστόσο, ξεκίνησε την προώθηση στους ανακυκλωτές των παλιών συσκευών που είχαν συγκεντρωθεί από οργανισμούς και υπηρεσίες στις αποθήκες της, αφού μόνο στο υποστατικό στους Εργάτες είχαν συσσωρευθεί περί

Έχεις Θερμοσυσσωρευτές;

Τα πιο πολλά από τα παράπονα που ακούγονται για ψηλούς λογαριασμούς του ηλεκτρισμού είναι από ιδιοκτήτες θερμοσυσσωρευτών οι πιο πολλοί από τους οποίους δεν έχουν γνώση για το πώς λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης τους. Φυσικά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης είναι να μελετήσει τη δυνατότητα θερμομόνωσης του κτηρίου, να μειώσει τις απώλειες με χοντρές κουρτίνες και να κλείσει τις χαραμάδες κάτω από πόρτες και παράθυρα με τα ειδικά λάστιχα που κυκλοφορούν στην αγορά. Ο θερμοσυσσωρευτής δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μονωμένο κιβώτιο γεμάτο πυρότουβλα τα οποία θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Όταν εμείς χρειάζεται να θερμάνουμε το χώρο τότε ανοίγει μια δίοδος μέσω της οποίας περνά ο αέρας μέσα από τα τούβλα και περνά ζεστός στο δωμάτιο. Στους εντελώς απλούς θερμοσυσσωρευτές υπάρχουν μόνο δύο ρυθμίσεις. Το ένα κουμπί ρυθμίζει πόσο πολύ θα βράσουν τα τούβλα (input) και η θερμότητα που φυλάγεται έχει επίσης άμεση σχέση με τη δυναμικότητα του αφού στην α

Τι μου έγραψε ο Aceras για το λανεϊτ

Το πιο κάτω σχόλιο του Acera από την ανάρτηση μου με τίτλο " Η εύκολη πρόσβαση στην αγορά δηλητηρίων ". Πρέπει να το διαβάσετε : Aceras Anthropophorum είπε... Η γειτόνισσα μου ετοιμάζετουν να πάει στον γάμο της ανιψιάς της με τον άντραν της τζαι τα μωρά. Είπεν του αντρός της να βάλει μιαν κρεβάταν κότσιινην. Τζείνος εν έθελεν να βάλει κρεβάταν. Ο ένας το πειν του ο άλλος το ξύν του ο καφκάς επήρεν φωθκιάν. Αρπάσσει η κοπελλούα το ποτσίν του λανέιτ που πας το παράθυρον τζιαι λαλεί του αντρός της πας τα νεύρα της: Αν συνεχίσεις έτσι θα το πιώ. Έκαμεν πους το είπιεν. Άλλοι λαλούν ότι επροσποιήθηκεν ότι το είπιεν τζαι όσον τζαι έντζιησεν πας τα σιείλης της που το απορροφήσαν. Άλλοι λαλούν ότι είπιεν το μισόν ποτσίν τζαι η κουβέντα της προσποίησης ήταν για να την θάψει ο παπάς. Όπως τζαι να έχει η υπόθεση, αν είχεν νόμον όπως τον προτείνετε, η κοπελιά δεν θα επήεννεν τζει που επήεν στα κοσπέντε της τζαι να μαυρίσουν θκυό οικογένειες. Όσος κίνδυνος υπάρχει για τα ζώα τζαι τα φυτ