Προς ΟΕΒ και ΚΕΒΕ:
Καζανάκια αποχωρητηρίων και χωρητικότητα
Από μια μικρή έρευνα ανάμεσα σε εταιρείες εισαγωγών ειδών υγιεινής στην κυπριακή αγορά προκύπτουν τα πιο κάτω:
- H χωρητικότητα που διαθέτει το καζανάκι οικολογικών προδιαγραφών είναι 6 λίτρα και
- το σύστημα flash μπορεί να είναι Dual ή να τερματίζει τη ροή νερού με τον ίδιο μοχλό.
Πρόθεσή μου είναι να εισηγηθώ στις αρμόδιες Αρχές να γίνει υποχρεωτική η εγκατάσταση εξοπλισμού με αυτές τις προδιαγραφές, θα ήθελα όμως να βεβαιωθώ ότι οι αριθμοί που αναφέρω είναι σωστοί και ότι δεν επηρεάζεται η αγορά.
Τέτοιοι περιορισμοί υπάρχουν σε ισχύ εδώ και καιρό σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα αν μπορούσα να έχω τις απόψεις σας σε αυτό το θέμα, ή άλλες τυχόν εισηγήσεις.
Σχόλια
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ.
Το MSNBC πραγματοποιεί μία έρευνα για το αν η Γενοκτονία των Αρμενίων θα πρέπει να αναγνωριστεί από τις ΗΠΑ ή όχι. Μόλις λίγα λεπτά πριν τα αποτελέσματα είχαν ως εξής: "Ναι" 20%, "Όχι" 80% !
Οι Τούρκοι έχουν κινητοποιήσει μία παγκόσμια εκστρατεία για την μη αναγνώριση της Γενοκτονίας (να ψηφίσουν "Όχι" στην έρευνα) αλλά εμείς δεν θα πρέπει να τους το επιτρέψουμε. Η Γενοκτονία των Αρμενίων αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός, μεταξύ άλλων από τους Τούρκους ενάντια στην Ανθρωπότητα, και θα πρέπει οπωσδήποτε να αναγνωριστεί.
Παρακαλώ πολύ ψηφίστε "ΝΑΙ" (YES) στην ακόλουθη σελίδα και προωθήστε αυτό το μήνυμα σε όποιον γνωρίζετε.
http://www.msnbc.msn.com/id/21253084
Θεωρώ εδώ την προσπάθεια περιορισμού του νερού ως καθαρή ανοησία. Σε όσα διαμερίσματα πέτυχα αυτού του είδους τα καζανάκια (έχω μετακομίσει πολλές φορές) ήταν μία απογοήτευση και ταλαιπωρία. Σε θέματα υγιεινής δε θα έπρεπε να γίνεται τόοοση οικονομία στο νερό. Οι περισσότεροι θα πατήσουν το κουμπάκι 3-4 φορές (αυτό κάναμε κι εμείς πάντα).
Άρα το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο, καμία οικονομία νερού δεν προκύπτει.
Η κατά κεφαλή κατανάλωση νερού στην Κύπρο είναι περίπου 170 λίτρα την ημέρα. Τα 30% - 35% αυτού του νερού καταναλώνεται στα αποχωρητήρια. Τα οικολογικά καζανάκια καταναλώνουν σχεδόν το μισό νερό από τα κανονικά (ανάλογα με ηλικία φυσικά).
Άρα μιλούμε για μείωση κατανάλωσης πόσιμου νερού της τάξεως του 10% με 15%!
Όμως έχεις δίκαιο για το πρόβλημα!
Τα καζανάκια της δεκαετίας του '80 ήταν προβληματικά λόγω κακού σχεδιασμού. Από έρευνα που έχω κάνει τα προβλήματα σταμάτησαν μετά το 1992-94.
Τώρα δεν έχουν κανένα πρόβλημα.
Υπόψη ότι στο εξωτερικό είτε υπάρχουν υποχρεωτικοί κανόνες (π.χ. Ελβετία, Αγγλία) ή κίνητρα.
Είναι όλα θέμα συνείδησης όσο αφορά την νομοθεσία ,α ναι η νομοθεσία (ες) εκατάφεραν και έφεραν το δομημένο περιβάλλον σε τέτοια κατάσταση μιζέριας.
Βέβαια στην Κύπρο το ψευδοκράτος της Λευκωσίας θα πολεμήσει με κάθε τρόπο οτιδήποτε καινοτόμο και σωστό (είχα την τύχη/ατυχία να εργαστώ για δύο περίπου χρόνια στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και ξέρω από πρώτο χέρι τι λέω). Βάλτε σε αυτό και την νοοτροπία πολλών Κυπρίων....