Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καζανάκια αποχωρητηρίων ...

Προς ΟΕΒ και ΚΕΒΕ:
Καζανάκια αποχωρητηρίων και χωρητικότητα

Από μια μικρή έρευνα ανάμεσα σε εταιρείες εισαγωγών ειδών υγιεινής στην κυπριακή αγορά προκύπτουν τα πιο κάτω:

  • H χωρητικότητα που διαθέτει το καζανάκι οικολογικών προδιαγραφών είναι 6 λίτρα και
  • το σύστημα flash μπορεί να είναι Dual ή να τερματίζει τη ροή νερού με τον ίδιο μοχλό.

Πρόθεσή μου είναι να εισηγηθώ στις αρμόδιες Αρχές να γίνει υποχρεωτική η εγκατάσταση εξοπλισμού με αυτές τις προδιαγραφές, θα ήθελα όμως να βεβαιωθώ ότι οι αριθμοί που αναφέρω είναι σωστοί και ότι δεν επηρεάζεται η αγορά.

Τέτοιοι περιορισμοί υπάρχουν σε ισχύ εδώ και καιρό σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα αν μπορούσα να έχω τις απόψεις σας σε αυτό το θέμα, ή άλλες τυχόν εισηγήσεις.

Σχόλια

Ο χρήστης PASYBIO είπε…
Πολύ καλή εισήγηση. Γνωρίζοντας όμως το χρονοβόρο των διαδικασιών υιοθέτησης τέτοιων εισηγήσεων (τέτοια ρύθμιση θα έπρεπε να ήταν ήδη σε ισχύ εδώ και χρόνια), θα μπορούσαν οι οργανώσεις ΚΕΒΕ και ΟΕΒ να φροντίσουν στα πλαίσια μιας αυτορύθμισης (με την αποστολή π.χ. εγκυκλίων στους εισαγωγείς ειδών υγιεινής ώστε να αυτοδεσμευτούν) να αποφεύγονται καζανάκια άλλου τύπου.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ.

Το MSNBC πραγματοποιεί μία έρευνα για το αν η Γενοκτονία των Αρμενίων θα πρέπει να αναγνωριστεί από τις ΗΠΑ ή όχι. Μόλις λίγα λεπτά πριν τα αποτελέσματα είχαν ως εξής: "Ναι" 20%, "Όχι" 80% !

Οι Τούρκοι έχουν κινητοποιήσει μία παγκόσμια εκστρατεία για την μη αναγνώριση της Γενοκτονίας (να ψηφίσουν "Όχι" στην έρευνα) αλλά εμείς δεν θα πρέπει να τους το επιτρέψουμε. Η Γενοκτονία των Αρμενίων αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός, μεταξύ άλλων από τους Τούρκους ενάντια στην Ανθρωπότητα, και θα πρέπει οπωσδήποτε να αναγνωριστεί.

Παρακαλώ πολύ ψηφίστε "ΝΑΙ" (YES) στην ακόλουθη σελίδα και προωθήστε αυτό το μήνυμα σε όποιον γνωρίζετε.

http://www.msnbc.msn.com/id/21253084
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ποτέ δε φανταζόμουν ότι θα έγραφα κάποτε για τα καζανάκια.

Θεωρώ εδώ την προσπάθεια περιορισμού του νερού ως καθαρή ανοησία. Σε όσα διαμερίσματα πέτυχα αυτού του είδους τα καζανάκια (έχω μετακομίσει πολλές φορές) ήταν μία απογοήτευση και ταλαιπωρία. Σε θέματα υγιεινής δε θα έπρεπε να γίνεται τόοοση οικονομία στο νερό. Οι περισσότεροι θα πατήσουν το κουμπάκι 3-4 φορές (αυτό κάναμε κι εμείς πάντα).
Άρα το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο, καμία οικονομία νερού δεν προκύπτει.
Ο χρήστης Theopemptou είπε…
@Lemesia
Η κατά κεφαλή κατανάλωση νερού στην Κύπρο είναι περίπου 170 λίτρα την ημέρα. Τα 30% - 35% αυτού του νερού καταναλώνεται στα αποχωρητήρια. Τα οικολογικά καζανάκια καταναλώνουν σχεδόν το μισό νερό από τα κανονικά (ανάλογα με ηλικία φυσικά).
Άρα μιλούμε για μείωση κατανάλωσης πόσιμου νερού της τάξεως του 10% με 15%!
Όμως έχεις δίκαιο για το πρόβλημα!
Τα καζανάκια της δεκαετίας του '80 ήταν προβληματικά λόγω κακού σχεδιασμού. Από έρευνα που έχω κάνει τα προβλήματα σταμάτησαν μετά το 1992-94.
Τώρα δεν έχουν κανένα πρόβλημα.

Υπόψη ότι στο εξωτερικό είτε υπάρχουν υποχρεωτικοί κανόνες (π.χ. Ελβετία, Αγγλία) ή κίνητρα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και στα παλιά κανζανάκια μπορεί να γίνει μπόλικη εξοικονόμηση νερού, αρκεί να το θέλει και ο καταναλωτής, με απλό τρόπο χαμηλώνοντας την μπάλα (δείκτης συσσώρευσης νερού) κατά 30-40% ή προσθέτοντας 2-3 σφραγισμένα σακούλια νερού εντός του χώρου αποθήκευσης. Δεν τίθεται θέμα υγιεινής, είναι θέμα συνήθειας και οι συνήθειες μπορούν να αλλάζουν αρκεί να το θέλουμε...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Για μετά το 1992 μιλάω και εκ πείρας. Αλλά κι όσοι άλλοι είχαν την ατυχία να ζήσουν σε διαμέρισμα με τέτοιους μηχανισμούς, διαμαρτύρονταν για προβλήματα λόγω της ελάχιστης ποσότητας του νερού κι εδώ ακριβώς είναι το θέμα. Αν μπορεί να ρυθμιστεί σε ικανοποιητικό αριθμό λίτρων, τότε καλώς.
Ο χρήστης koutso είπε…
Σας πληροφορώ ότι τα καζανάκια DUAL κυκλοφορούν στην Κυπριακή αγορά πάνω απο 20 χρόνια και τουλάχιστον όσοι απο εμάς είχαν συνείδηση για το πρόβλημα της λειψυδρίας χρησιμοποιούσαμε και εξακολουθούμε να χρησιμοποιούμε απο τότε τέτοιου είδους καζανάκια.
Είναι όλα θέμα συνείδησης όσο αφορά την νομοθεσία ,α ναι η νομοθεσία (ες) εκατάφεραν και έφεραν το δομημένο περιβάλλον σε τέτοια κατάσταση μιζέριας.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πολύ καλή η εισήγηση αλλά γιατί να περιοριστεί απλά στην τεχνολογία που αναφέρετε; Υπάρχουν διάφορες τεχνολογίες κάποιες εκ των οποίων μάλιστα έχουν πρακτικά μηδενική ροή νερού.

Βέβαια στην Κύπρο το ψευδοκράτος της Λευκωσίας θα πολεμήσει με κάθε τρόπο οτιδήποτε καινοτόμο και σωστό (είχα την τύχη/ατυχία να εργαστώ για δύο περίπου χρόνια στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και ξέρω από πρώτο χέρι τι λέω). Βάλτε σε αυτό και την νοοτροπία πολλών Κυπρίων....

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άρχισε η ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών ... επιτέλους!

Ξεκίνησε η συγκέντρωση παλιών ηλεκτρικών συσκευών για την ανακύκλωσή τους Δώστε τις συσκευές σας Μέχρι να παραλάβουν τις πρώτες συσκευές από τους καταναλωτές, οι ανακυκλωτές ασχολούνται με τα παλιά τερματικά που είχαν αποσύρει οι κυβερνητικές υπηρεσίες Με τις συσκευές που φυλάσσονταν από καιρό σε υποστατικά στους Εργάτες και το Γέρι ξεκίνησε τη λειτουργία του το σύστημα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών. Η εταιρεία Wee Electrocyclosis, η οποία διαχειρίζεται το σύστημα, ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο ότι οι καταναλωτές μπορούν στο εξής να αφήνουν τις παλιές τους συσκευές στα καταστήματα των 148 εταιρειών που είναι συμβεβλημένες (η λίστα τους είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.electrocyclosis.com.cy). Οι πρώτες συσκευές από ανακυκλωτές δεν έχουν ακόμη φτάσει στην Electrocyclosis, η οποία, ωστόσο, ξεκίνησε την προώθηση στους ανακυκλωτές των παλιών συσκευών που είχαν συγκεντρωθεί από οργανισμούς και υπηρεσίες στις αποθήκες της, αφού μόνο στο υποστατικό στους Εργάτες είχαν συσσωρευθεί περί...

Ήλιος - αεροπορική τραγωδία ..

Ήταν Αύγουστος του 2005 και ήμουν πολύ χαρούμενος. Κέρδισα μετά από διαγωνισμό μια από τις θέσεις στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος στην Κοπεγχάγη που τότε εργάζονταν στο "neighbourhood project." Η διαμονή και η διατροφή ήταν πληρωμένα. Τα αεροπορικά εισιτήρια ήταν και αυτά πληρωμένα αλλά επέλεξαν η ίδιοι την πτήση από την Αθήνα.  Έτσι έπρεπε να διαλέξω εγώ το πρώτο σκέλος, δηλαδή την πτήση για την Αθήνα. Πήγα σε τουριστικό γραφείο που εργαζόταν μια θεία και τις εξήγησα τι ήθελα. Μου κανόνισε την προεπιλεγμένη πτήση από Αθήνα για Κομπεγχάγη και έμεινε να διευθετηθεί η πτήση για Αθήνα.  Μου πρότεινε την πτήση της Ήλιος και έφυγα από το γραφείο. Την άλλη μέρα με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι είχε έγνοια γιατί ήταν μικρό το χρονικό διάστημα και ίσως να μην προλάμβαινα να πάρω την επόμενη πτήση και έτσι το αλλάξαμε για άλλη που έφευγε λίγο πιο γρήγορα. Στο αεροδρόμιο είδα την πτήση της Ήλιος στο Gate Εκεί ήταν και παλιοί φοιτητές μου πιάσαμε κουβέντα είπαμε διάφορα αποχαιρε...

Έχεις Θερμοσυσσωρευτές;

Τα πιο πολλά από τα παράπονα που ακούγονται για ψηλούς λογαριασμούς του ηλεκτρισμού είναι από ιδιοκτήτες θερμοσυσσωρευτών οι πιο πολλοί από τους οποίους δεν έχουν γνώση για το πώς λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης τους. Φυσικά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης είναι να μελετήσει τη δυνατότητα θερμομόνωσης του κτηρίου, να μειώσει τις απώλειες με χοντρές κουρτίνες και να κλείσει τις χαραμάδες κάτω από πόρτες και παράθυρα με τα ειδικά λάστιχα που κυκλοφορούν στην αγορά. Ο θερμοσυσσωρευτής δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μονωμένο κιβώτιο γεμάτο πυρότουβλα τα οποία θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Όταν εμείς χρειάζεται να θερμάνουμε το χώρο τότε ανοίγει μια δίοδος μέσω της οποίας περνά ο αέρας μέσα από τα τούβλα και περνά ζεστός στο δωμάτιο. Στους εντελώς απλούς θερμοσυσσωρευτές υπάρχουν μόνο δύο ρυθμίσεις. Το ένα κουμπί ρυθμίζει πόσο πολύ θα βράσουν τα τούβλα (input) και η θερμότητα που φυλάγεται έχει επίσης άμεση σχέση με τη δυναμικότητα του αφού στην α...