Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ποδήλατα - ακόμη ένα βήμα μπροστά !

Έχουμε εξελίξεις στο θέμα των ποδηλατοδρόμων και της νομοθετικής ρύθμισης.
Αποφασίστηκαν τα πιο κάτω για νομική ρύθμιση:
  1. Τι είναι ποδηλατόδρομος
  2. Τι είναι η ποδηλατολωρίδα
  3. Η χωροθέτηση Ποδηλατοδρόμων
  4. Η χωροθέτηση ποδηλατολωρίδων
  5. Η κατασκευή και σήμανση των ποδηλατολωρίδων
  6. Οι διασταυρώσεις των Ποδηλατολωρίδων και ποδηλατοδρόμων
  7. Οι τύποι διασταυρώσεων

Τι είναι ποδηλατόδρομος;
Η λωρίδα γης η οποία καθορίζεται αποκλειστικά για τη (αμφίδρομη) διακίνηση ποδηλάτων

Τι είναι η Ποδηλατολωρίδα
Η λωρίδα γης δίπλα από τις τυπικές λωρίδες διακίνησης του οδικού δικτύου που διατίθεται για την αποκλειστική διακίνηση ποδηλάτων. Σε ορισμένες και με βάση ειδική ρύθμιση θα επιτρέπονται και άλλα τροχοφόρα.

Ακόμη ένα βήμα. Τώρα σειρά έχει η σήμανση και μετά η νομοθεσία ...

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αγαπητέ κ. Θεοπέμπτου.

Μαζί με φίλους χρησιμοποιούμε συχνά για σκοπούς αναψυχής/εξάσκησης τους ποδολατόδρομους της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου που κατασκευάστηκαν παραπλεύρως των δρόμων Ποταμού Λιοπετρίου - Αγίας Νάπας, Αγίας Νάπάς - Παραλιμνίου - Παραλίμνι - Προταράς, Κάβο Γκρέκο κλπ. Προκύπτει μέγα θέμα ασφάλειας όπου αυτοί οι ποδηλατόδρομοι (συνολικό μήκος περίπου 40 χιλιόμετρα) διασταυρώνονται με παρόδους των αυτοκινητοδρόμων.Δεν υπάρχει ασφαλής τρόπος για έξοδο από τον ποδηλατόδρομο, διαστάυρωση του αυτοκινητόδρομου και επάνοδος στον ποδηλατόδρομο που συνεχίζεται λίγο πιο κάτω.
Δεν υπάρχουν συνήθως ράμπες για έξοδο από τον ποδηλατόδρομο, ούτε κατάλληλη σήμανση, και τα κλαδιά ακλάδευτων δέντρων αποτελούν κίνδυνο για τους ποδηλάτες καθώς επίσης και δέντρα φυτεμένα στη μέση του ποδηλατόδρομου. Τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχουν σπασμένα μπουκάλια και χρειάζεται τακτική καθαριότητα από τους τοπικούς Δήμους.
Σε πολλά σημεία το οδόστρωμα χρήζει βελτίωσης (λαγκούβες κλπ).
Κατά τα άλλα είναι ένα δίκτυο ποδηλατόδρομων που σε συνδυασμό με το πολύ όμορφο περιβάλλον της περιοχής Κάβο Γκρέκο με τις χωμάτινες διαδρομές, θα πρέπει να αποτελεί πόλο έλξης σε όσους αγαπούν το άθλημα της ποδηλασίας (κυρίως με MOUNTAIN BIKES). Ιδιαίτερα όταν γίνει ανακατασκευή του δρόμου Δερύνειας - Παραλιμνίου - Αγίας Νάπας, οι ποδηλατόδρομοι αυτοί θα γίνουν πιο προσβάσιμοι γιατί η κατάσταση που επικρατεί τώρα στο δρόμο αυτό είναι απαράδεκτη καιεπικίνδυνη όχι μόνο για ποδηλάτες αλλά και για πεζούς και οδηγούς.
Τα σχόλια σας παρακαλώ.
Ο χρήστης Theopemptou είπε…
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Θα μεταφέρω τα προβλήματα στο αρμόδιο υπουργείο.
Αν κάνετε επιλογή "Ποδήλατα" στις Ετικέτες θα μπορέσετε να δειτε τι έχω κάνει για τα ποδήλατα και που βρίσκτεται το θέμα.
Στη συνάντηση που είχα με τον υπ. Εσωτερικό πριν 2 μέρες του ζήτησα να επιταχύνουμε τη διαδικασία γιατι έχει καθυστερήσει πολύ. Ταυτόχρονα είμαι σε επαφή με την Εισαγγελία και το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας που χειρίζεται κεντρικά το θέμα, αλλά δυστυχώς με πολύ αργούς ρυθμούς!
Για κάθε εξέλιξη κρατώ ενήμερη τη Ποδηλατοκίνηση, αλλά μπορώ να σας ενημερώνω αν θέλετε νοουμένου ότι θα έχω ένα email.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άρχισε η ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών ... επιτέλους!

Ξεκίνησε η συγκέντρωση παλιών ηλεκτρικών συσκευών για την ανακύκλωσή τους Δώστε τις συσκευές σας Μέχρι να παραλάβουν τις πρώτες συσκευές από τους καταναλωτές, οι ανακυκλωτές ασχολούνται με τα παλιά τερματικά που είχαν αποσύρει οι κυβερνητικές υπηρεσίες Με τις συσκευές που φυλάσσονταν από καιρό σε υποστατικά στους Εργάτες και το Γέρι ξεκίνησε τη λειτουργία του το σύστημα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών. Η εταιρεία Wee Electrocyclosis, η οποία διαχειρίζεται το σύστημα, ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο ότι οι καταναλωτές μπορούν στο εξής να αφήνουν τις παλιές τους συσκευές στα καταστήματα των 148 εταιρειών που είναι συμβεβλημένες (η λίστα τους είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.electrocyclosis.com.cy). Οι πρώτες συσκευές από ανακυκλωτές δεν έχουν ακόμη φτάσει στην Electrocyclosis, η οποία, ωστόσο, ξεκίνησε την προώθηση στους ανακυκλωτές των παλιών συσκευών που είχαν συγκεντρωθεί από οργανισμούς και υπηρεσίες στις αποθήκες της, αφού μόνο στο υποστατικό στους Εργάτες είχαν συσσωρευθεί περί

Έχεις Θερμοσυσσωρευτές;

Τα πιο πολλά από τα παράπονα που ακούγονται για ψηλούς λογαριασμούς του ηλεκτρισμού είναι από ιδιοκτήτες θερμοσυσσωρευτών οι πιο πολλοί από τους οποίους δεν έχουν γνώση για το πώς λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης τους. Φυσικά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης είναι να μελετήσει τη δυνατότητα θερμομόνωσης του κτηρίου, να μειώσει τις απώλειες με χοντρές κουρτίνες και να κλείσει τις χαραμάδες κάτω από πόρτες και παράθυρα με τα ειδικά λάστιχα που κυκλοφορούν στην αγορά. Ο θερμοσυσσωρευτής δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μονωμένο κιβώτιο γεμάτο πυρότουβλα τα οποία θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Όταν εμείς χρειάζεται να θερμάνουμε το χώρο τότε ανοίγει μια δίοδος μέσω της οποίας περνά ο αέρας μέσα από τα τούβλα και περνά ζεστός στο δωμάτιο. Στους εντελώς απλούς θερμοσυσσωρευτές υπάρχουν μόνο δύο ρυθμίσεις. Το ένα κουμπί ρυθμίζει πόσο πολύ θα βράσουν τα τούβλα (input) και η θερμότητα που φυλάγεται έχει επίσης άμεση σχέση με τη δυναμικότητα του αφού στην α

Τι μου έγραψε ο Aceras για το λανεϊτ

Το πιο κάτω σχόλιο του Acera από την ανάρτηση μου με τίτλο " Η εύκολη πρόσβαση στην αγορά δηλητηρίων ". Πρέπει να το διαβάσετε : Aceras Anthropophorum είπε... Η γειτόνισσα μου ετοιμάζετουν να πάει στον γάμο της ανιψιάς της με τον άντραν της τζαι τα μωρά. Είπεν του αντρός της να βάλει μιαν κρεβάταν κότσιινην. Τζείνος εν έθελεν να βάλει κρεβάταν. Ο ένας το πειν του ο άλλος το ξύν του ο καφκάς επήρεν φωθκιάν. Αρπάσσει η κοπελλούα το ποτσίν του λανέιτ που πας το παράθυρον τζιαι λαλεί του αντρός της πας τα νεύρα της: Αν συνεχίσεις έτσι θα το πιώ. Έκαμεν πους το είπιεν. Άλλοι λαλούν ότι επροσποιήθηκεν ότι το είπιεν τζαι όσον τζαι έντζιησεν πας τα σιείλης της που το απορροφήσαν. Άλλοι λαλούν ότι είπιεν το μισόν ποτσίν τζαι η κουβέντα της προσποίησης ήταν για να την θάψει ο παπάς. Όπως τζαι να έχει η υπόθεση, αν είχεν νόμον όπως τον προτείνετε, η κοπελιά δεν θα επήεννεν τζει που επήεν στα κοσπέντε της τζαι να μαυρίσουν θκυό οικογένειες. Όσος κίνδυνος υπάρχει για τα ζώα τζαι τα φυτ