Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2008

Ετήσια Έκθεση 2007

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέλαβε την Ετήσια Έκθεση του Επιτρόπου Περιβάλλοντος
08/02/2008
Εξαιρετικό, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Τάσσος Παπαδόπουλος, το έργο που επιτελεί ο Επίτροπος Περιβάλλοντος κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, ο οποίος επέδωσε σήμερα στον Πρόεδρο Παπαδόπουλο την Ετήσια Έκθεση του Γραφείου του για το 2007.
Παραλαμβάνοντας την Ετήσια Έκθεση του Επιτρόπου Περιβάλλοντος, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι «ο κ. Θεοπέμπτου έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στο λίγο χρόνο που ασχολείται ως Επίτροπος Περιβάλλοντος.
Αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, γιατί δεν έχει εγκριθεί ο Νόμος από τη Βουλή. «Όμως», συνέχισε, «σε κάθε θέμα που εξετάζει το Υπουργικό Συμβούλιο που έχει περιβαλλοντική προέκταση, πάντα έχουμε τις απόψεις του, πάντα έχει εισηγήσεις να κάνει και η Κυβέρνηση σε μεγάλο βαθμό έχει υλοποιήσει τις πιο πολλές εισηγήσεις που έχει κάνει. Τον συγχαίρω για τη δουλειά του».
Από πλευράς του ο κ. Θεοπέμπτου, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο Παπαδόπουλο είπε ότι «χωρίς τη δική σας βοήθεια δεν θα μπορούσα να κάνω τη δουλειά που έχω κάνει. Η στήριξη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν πάρα πολύ μεγάλη, ιδιαίτερα σε δύσκολα θέματα που είχαν φτάσει στο Υπουργικό Συμβούλιο. Η απόφαση, φυσικά, για να διοριστεί ένας Επίτροπος για χειρισμό πολύ δύσκολων θεμάτων που ταλανίζουν τη χώρα εδώ και πάρα πολλά χρόνια, θεωρώ ότι από πλευράς του Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν πολύ τολμηρή, πρακτική ένδειξη του ενδιαφέροντος για το περιβάλλον».
Στη συνέχεια ο κ. Θεοπέμπτου έδωσε συνέντευξη Τύπου, όπου παρουσίασε το έργο του για το έτος 2007.Ο Επίτροπος Περιβάλλοντος είπε, μεταξύ άλλων, ότι θα υπάρξει επιτάχυνση σε ό,τι αφορά στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε κατοικίες.
Θέματα που περιλαμβάνονται στην Έκθεση του Επιτρόπου αφορούν, επίσης, στο υδατικό, σε θέματα διαχείρισης αποβλήτων, στην ενέργεια και στην περιβαλλοντική διαχείριση και την εταιρική περιβαλλοντική ευθύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails