Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αντιπλημμυρικά έργα στον προυπολογισμό του κράτους για το 2018


Η σχετική σελίδα με όλες τις πληροφορίες σχετικά με τις περιοχές κινδύνου, χάρτες και άλλες πληροφορίες του Τμ Αναπτύξεως Υδάτων είναι εδώ.
------------------------------------
1.    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ – ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΟΜΑΔΑ ΔΑΠΑΝΩΝ 08630 – ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ

Υποομάδα Δαπανών 08760 – Αποχετευτικά Συστήματα

Κάτω από την υποομάδα αυτή, περιλαμβάνονται πιστώσεις ύψους €2.889.000  που προορίζονται να καλύψουν:

  1. Κυβερνητική συνεισφορά προς το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Πάφου για αποπληρωμές τόκων και κεφαλαίων για δάνεια που αφορούν έργα ομβρίων της Φάσης Α.  Η επιχορήγηση (€220.000) θα παραχωρείται απευθείας ή επί χρεολυτικών δόσεων δανείων που θα συνάπτονται με τη σύμφωνη γνώμη της Κυβέρνησης, ανάλογα με την περίπτωση.

  1. Κυβερνητική χορηγία προς το Δήμο Λευκωσίας, ύψους €569.000, για την κατασκευή αριθμού οχετών ομβρίων στην περιοχή του Δήμου, η οποία ήταν απαραίτητη για να εξυπηρετήσει όμβρια που παροχετεύονται από άλλους γειτονικούς Δήμους, καθώς επίσης των οχετών που προορίζονται για την περιοχή Βορείου Πόλου στο Καϊμακλί, σύμφωνα με Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου με αριθμό 70.278 ημερομηνίας  22.4.2010.

  1. Κυβερνητική συνεισφορά προς το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού-Αμαθούντας, ύψους €2 εκ., για την κατασκευή ορισμένων αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή μείζονος Λεμεσού από το Σ.Α.Λ.Α., σύμφωνα με την Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου Αρ. 82.116 ημερ. 15.2.2017.

  1. Εκτέλεση έκτακτων αντιπλημμυρικών έργων για άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων ύψους €100.000.
(Άρθρο 08765.3 «Σχέδιο Αποχέτευσης Όμβριων Υδάτων Μείζονων Περιοχών Πόλεων»)

Υποομάδα Δαπανών 08800 – Άλλα Έργα Υποδομής

Κάτω από την υποομάδα αυτή περιλαμβάνονται πιστώσεις ύψους €300.000 που προορίζονται να καλύψουν:

1)           Βιοτεχνική Περιοχή Τσερίου:
            Με Απόφαση του ημερομηνίας 11.06.2009 το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την επιχορήγηση από το Κράτος των έργων υποδομής για τη δημιουργία Βιοτεχνικής Περιοχής από την Κοινότητα Τσερίου, κατά τα 2/3 της δαπάνης. Με βάση την αναθεωρημένη μελέτη το κόστος του έργου ανέρχεται στα €1.048.340. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2018.

2)           Αιτήματα τα όποια εκκρεμούν τα τελευταία χρόνια για δημιουργία Βιοτεχνικών Περιοχών και θα προωθηθούν ανάλογα με το βαθμό ωριμότητας.
(Άρθρο 08802.3 «Δημιουργία Βιοτεχνικών Περιοχών»)

ΟΜΑΔΑ ΔΑΠΑΝΩΝ 08830 – ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ

Υποομάδα Δαπανών 08831 – Αντιπλημμυρικά Ομβρίων

Κάτω από την υποομάδα αυτή, περιλαμβάνονται πιστώσεις ύψους €150.000 που προορίζονται για την κατασκευή έργων αποχετεύσεως ομβρίων υδάτων και άλλων αντιπλημμυρικών έργων για προστασία ανθρώπινων ζωών και περιουσιών σε Τ/Κ και πρώην μικτά χωριά στην Επαρχία Λευκωσίας (€33.200), Λεμεσού (€37.800), Λάρνακας (€45.000) και Πάφου (€34.000).  (Άρθρο 08839.3 «Αντιπλημμυρικά και Αποχετευτικά Έργα σε Τ/Κ και Πρώην Μικτά Χωριά»).


2.    ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΛΑΡΝΑΚΑΣ:
ΟΜΑΔΑ ΔΑΠΑΝΩΝ 08830- ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ
Υποομάδα Δαπανών 08920 – Άλλα  Κατασκευαστικά  Έργα
Κάτω  από  την υποομάδα αυτή περιλαμβάνονται  πιστώσεις ύψους €3.150.000 για  κάλυψη  των δαπανών για Βελτίωση και Κατασκευή Δρόμων, Αντιπλημμυρικά  και Αποχετευτικά Έργα και Εξωραϊστικά Σχέδια Χωριών. Επίσης η πρόνοια ύψους € 491.000 που αποτελεί την κοινοτική συνεισφορά που θα κατατεθεί στο Πάγιο Ταμείο της Δημοκρατίας  πριν από την έναρξη των εργασιών.  Ολόκληρο ή μέρος του ποσού της πρόνοιας μπορεί να παραχωρηθεί στις Τοπικές Αρχές για την εκτέλεση εγκριμένων έργων σύμφωνα με καθορισθέντα κριτήρια (Απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου αρ. 29.313 ημερομηνία 9.11.1987). (Άρθρο 08923.3 «Άλλα Κατασκευαστικά Έργα»).

3.    ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ
ΟΜΑΔΑ ΔΑΠΑΝΩΝ 08830 – ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ
Υποομάδα Δαπανών 08920 – Άλλα Κατασκευαστικά Έργα
Κάτω από την υποομάδα αυτή περιλαμβάνονται προτεινόμενες πιστώσεις ύψους €550.000 που προορίζονται να καλύψουν τη δαπάνη βελτίωσης και κατασκευής δρόμων, αντιπλημμυρικών και εξωραϊστικών έργων μέσα σε χωριά. Ποσό ύψους €117.000 αποτελεί την κοινοτική συνεισφορά η οποία θα κατατεθεί στο Πάγιο Ταμείο της Δημοκρατίας πριν από την έναρξη των εργασιών.  Ολόκληρο ή μέρος του ποσού της πρόνοιας μπορεί να παραχωρηθεί στις Τοπικές Αρχές για την εκτέλεση εγκριμένων έργων σύμφωνα με καθορισθέντα κριτήρια (Απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου αρ. 29.313 και ημερομηνία 9/11/1987). (Άρθρο 08923.3  «Άλλα Κατασκευαστικά Έργα»).
4.    ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΟΜΑΔΑ ΔΑΠΑΝΩΝ 08830 – ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ
Υποομάδα Δαπανών 08920 – Άλλα Κατασκευαστικά Έργα
            Κάτω από την υποομάδα αυτή περιλαμβάνονται προτεινόμενες πιστώσεις ύψους €4.500.000 για κάλυψη δαπανών: 
1.         βελτίωσης και κατασκευής δρόμων,
2.         συνέχισης /έναρξης των εργασιών  κατασκευής αντιπλημμυρικών και αποχετευτικών έργων όμβριων
3.         εκτέλεσης εξωραϊστικών έργων  κυρίως δημιουργία πάρκων και πλατειών σε χωριά
             Πρόνοια ύψους €696.650  αποτελεί την κοινοτική συνεισφορά η οποία θα κατατεθεί στο Πάγιο Ταμείο της Δημοκρατίας πριν από την έναρξη των εργασιών.  Ολόκληρο ή μέρος του ποσού της πρόνοιας μπορεί να παραχωρηθεί στις Τοπικές Αρχές για την εκτέλεση εγκριμένων έργων σύμφωνα με καθορισθέντα κριτήρια (Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου με αριθμό 29.313 και ημερομηνία 9.11.1987). (Άρθρο 08923.3 «Άλλα Κατασκευαστικά Έργα»).
5.    ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΑΦΟΥ
ΟΜΑΔΑ ΔΑΠΑΝΩΝ 08830 - ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ
Υποομάδα Δαπανών 08920 - ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ
Κάτω  από  την υποομάδα αυτή περιλαμβάνονται πιστώσεις:
(α)       ύψους €3.692.320 που προορίζονται να καλύψουν τη δαπάνη βελτίωσης και κατασκευής δρόμων στα χωριά, αντιπλημμυρικά και αποχετευτικά  και εξωραϊστικά σχέδια χωριών. Ποσό ύψους €277.850 που αποτελεί την κοινοτική συνεισφορά η οποία θα κατατεθεί στο Πάγιο Ταμείο της Δημοκρατίας, πριν από την έναρξη των εργασιών.  Ολόκληρο ή μέρος του ποσού της πρόνοιας μπορεί να παραχωρηθεί στις Τοπικές Αρχές για την εκτέλεση εγκριμένων έργων σύμφωνα με καθορισθέντα κριτήρια (Απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου αριθμό 29.313, ημερομηνία 9.11.1987). (Άρθρο 08923.3 «Άλλα Κατασκευαστικά Έργα»)

(β) ύψους €80.000 που προορίζονται να καλύψουν τη δαπάνη εκτέλεσης έργων σε χωριά που έχουν μετακινηθεί ή αντιμετωπίζουν προβλήματα κατολισθήσεων. (Άρθρο 08930.3 «Μετακίνηση Χωριών»)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άρχισε η ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών ... επιτέλους!

Ξεκίνησε η συγκέντρωση παλιών ηλεκτρικών συσκευών για την ανακύκλωσή τους Δώστε τις συσκευές σας Μέχρι να παραλάβουν τις πρώτες συσκευές από τους καταναλωτές, οι ανακυκλωτές ασχολούνται με τα παλιά τερματικά που είχαν αποσύρει οι κυβερνητικές υπηρεσίες Με τις συσκευές που φυλάσσονταν από καιρό σε υποστατικά στους Εργάτες και το Γέρι ξεκίνησε τη λειτουργία του το σύστημα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών. Η εταιρεία Wee Electrocyclosis, η οποία διαχειρίζεται το σύστημα, ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο ότι οι καταναλωτές μπορούν στο εξής να αφήνουν τις παλιές τους συσκευές στα καταστήματα των 148 εταιρειών που είναι συμβεβλημένες (η λίστα τους είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.electrocyclosis.com.cy). Οι πρώτες συσκευές από ανακυκλωτές δεν έχουν ακόμη φτάσει στην Electrocyclosis, η οποία, ωστόσο, ξεκίνησε την προώθηση στους ανακυκλωτές των παλιών συσκευών που είχαν συγκεντρωθεί από οργανισμούς και υπηρεσίες στις αποθήκες της, αφού μόνο στο υποστατικό στους Εργάτες είχαν συσσωρευθεί περί

Έχεις Θερμοσυσσωρευτές;

Τα πιο πολλά από τα παράπονα που ακούγονται για ψηλούς λογαριασμούς του ηλεκτρισμού είναι από ιδιοκτήτες θερμοσυσσωρευτών οι πιο πολλοί από τους οποίους δεν έχουν γνώση για το πώς λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης τους. Φυσικά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης είναι να μελετήσει τη δυνατότητα θερμομόνωσης του κτηρίου, να μειώσει τις απώλειες με χοντρές κουρτίνες και να κλείσει τις χαραμάδες κάτω από πόρτες και παράθυρα με τα ειδικά λάστιχα που κυκλοφορούν στην αγορά. Ο θερμοσυσσωρευτής δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μονωμένο κιβώτιο γεμάτο πυρότουβλα τα οποία θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Όταν εμείς χρειάζεται να θερμάνουμε το χώρο τότε ανοίγει μια δίοδος μέσω της οποίας περνά ο αέρας μέσα από τα τούβλα και περνά ζεστός στο δωμάτιο. Στους εντελώς απλούς θερμοσυσσωρευτές υπάρχουν μόνο δύο ρυθμίσεις. Το ένα κουμπί ρυθμίζει πόσο πολύ θα βράσουν τα τούβλα (input) και η θερμότητα που φυλάγεται έχει επίσης άμεση σχέση με τη δυναμικότητα του αφού στην α

Τι μου έγραψε ο Aceras για το λανεϊτ

Το πιο κάτω σχόλιο του Acera από την ανάρτηση μου με τίτλο " Η εύκολη πρόσβαση στην αγορά δηλητηρίων ". Πρέπει να το διαβάσετε : Aceras Anthropophorum είπε... Η γειτόνισσα μου ετοιμάζετουν να πάει στον γάμο της ανιψιάς της με τον άντραν της τζαι τα μωρά. Είπεν του αντρός της να βάλει μιαν κρεβάταν κότσιινην. Τζείνος εν έθελεν να βάλει κρεβάταν. Ο ένας το πειν του ο άλλος το ξύν του ο καφκάς επήρεν φωθκιάν. Αρπάσσει η κοπελλούα το ποτσίν του λανέιτ που πας το παράθυρον τζιαι λαλεί του αντρός της πας τα νεύρα της: Αν συνεχίσεις έτσι θα το πιώ. Έκαμεν πους το είπιεν. Άλλοι λαλούν ότι επροσποιήθηκεν ότι το είπιεν τζαι όσον τζαι έντζιησεν πας τα σιείλης της που το απορροφήσαν. Άλλοι λαλούν ότι είπιεν το μισόν ποτσίν τζαι η κουβέντα της προσποίησης ήταν για να την θάψει ο παπάς. Όπως τζαι να έχει η υπόθεση, αν είχεν νόμον όπως τον προτείνετε, η κοπελιά δεν θα επήεννεν τζει που επήεν στα κοσπέντε της τζαι να μαυρίσουν θκυό οικογένειες. Όσος κίνδυνος υπάρχει για τα ζώα τζαι τα φυτ