Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου 2006

Τοπικό μουσείο Κουκλιών και Ιερό της Αφροδίτης

Τοπικό μουσείο Κουκλιών και Ιερό της Αφροδίτης

Το Σάββατο 02/09/2006 επισκέφθηκα το τοπικό μουσείο Κουκλιών στο ιερό της Αφροδίτης στη Πάφο.

Η κατάσταση όμως στο μικρό αυτό μουσείο ήταν απίστευτη:

  1. Στο μουσείο αυτό βρίσκεται το πρωτότυπο του γνωστού σε όλους μας μωσαϊκού "Η Λήδα και ο κύκνος". Το πολύτιμο μωσαϊκό είναι τοποθετημένο στον τοίχο, χωρίς προστασία και όποιος θέλει μπορεί να το αγγίξει ή να το ρίξει στο έδαφος.
  2. Το πάτωμα της πρώτης αίθουσας είναι στολισμένο με αρχαίο ψηφιδωτό το οποίο έχει πολλά καταστρεμμένα μέρη. Οι επισκέπτες πατούν απευθείας στα ψηφιδωτά τα οποία σίγουρα θα καταστραφούν.
  3. Τα πολύ αξιόλογα εκθέματα από τις ανασκαφές στην Παλαίπαφο δεν φωτίζονται ικανοποιητικά, οι αναρτημένες επεξηγήσεις έχουν φθαρεί από τον πολύ καιρό και τα ράφια των εκθεμάτων είναι σκονισμένα.
  4. Η εξαιρετική πολύχρωμη σαρκοφάγος που ανακαλύφθηκε πρόσφατα είναι εκτεθειμένη χωρίς καμιά επιγραφή η επεξήγηση, αν και αποτελεί μοναδικό εύρημα.

Δεν μπόρεσα να βγάλω φωτογραφίες για να δώσω μια καλύτερη εικόνα επειδή απαγορεύεται η λήψη φωτογραφιών, όμως ένα μουσείο με μόνο δύο δωμάτια και χιλιάδες επισκέπτες έπρεπε να είναι σε άρτια κατάσταση και με μεγαλύτερο βαθμό σεβασμού και προστασίας των εκθεμάτων.

Αυτά έστειλα και γραπτώς σαν πολίτης στον Υπ Συγκοινωνιών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails