Παρασκευή, 4 Μαΐου 2007

"Δεν μας ζητούν λεφτά για κερματοδέκτες νερού"

"Φιλελεύθερος" 04/05/2007

Ο Βάσος Βασιλείου στο Φιλελεύθερο δίνει συνέχεια στο θέμα ... νέα στοιχεία στην επιφάνεια. Απόδειξη ότι τα στοιχεία που είχα ήταν σωστά μεν αλλά έκπληξη για την παραδοχή. Οι τοπικές αρχές δεν έχουν συγκινηθεί ! Δεν χρειάζονται τα λεφτά;

"Δεν μας ζητούν λεφτά για κερματοδέκτες νερού
Στους Δήμους επιρρίπτουν ευθύνες ιδιοκτήτες κερματοδεκτών
«Ποιός είπε ότι δεν πληρώνουμε τις £20 για κάθε κερματοδέκτη νερού που έχουμε εγκατεστημένο», διερωτήθηκε ιδιοκτήτης κερματοδεκτών σχολιάζοντας σχετικό δημοσίευμα του «Φ». «Δεν μας ζητά κανείς τις £20 και δεν τις πληρώνουμε. Άλλο είναι να σου τις ζητούν και να μην τις πληρώνεις και άλλο να μη σου τις ζητούν», πρόσθεσε ο ίδιος.

Στη Λάρνακα και στην ελεύθερη Αμμόχωστο εκτιμάται ότι λειτουργούν περίπου 160 κερματοδέκτες, οπόταν οι Τοπικές Αρχές θα μπορούσαν να εισπράττουν πέραν των £3.000 τις οποίες φαίνεται ότι δεν χρειάζονται αφού δεν προχωρούν σε ενέργειες για να τις εισπράξουν.
Εξάλλου, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κερματοδεκτών Λάρνακας κ. Χρίστος Ζορπίδης επιβεβαίωσε ότι δεν εισπράττουν όλες οι Τοπικές Αρχές το τέλος των £20 για κάθε κερματοδέκτη για να προσθέσει, πως αυτό δεν συνδέεται κατ' ανάγκη με την ποιότητα του νερού. Προσωπικά, προχωρώ και μόνος μου σε αναλύσεις όπως και άλλοι συνάδελφοι και όλοι μαζί ελεγχόμαστε από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες, πρόσθεσε.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση εξέφρασε την άποψη πως ίσως οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν εισπράττουν τέλη επειδή επικρατεί σύγχυση ως προς το ποίος έχει αρμοδιότητα να εισπράξει. Ίσως πάλι να κατανοούν ότι πληρώνουμε αρκετά για επαγγελματική άδεια και άλλα τέλη και δεν θέλουν να μας επιβαρύνουν περισσότερο, πρόσθεσε. Είπε επίσης ότι οι χώροι στους οποίους τοποθετούνται οι κερματοδέκτες, σε περίπτερα και πρατήρια βενζίνης, νοικιάζονται προς περίπου £50 το μήνα. Υπεστήριξε επίσης πως με βάση τη λογική της είσπραξης τέλους από τους κερματοδέκτες, μπορεί να διερωτηθεί κανείς γιατί να μην εισπράττεται τέλος και από εταιρείες αναψυκτικών ή παγωτού που διαθέτουν ψυγεία σε περίπτερα.
Όπως έγραψε χθες ο «Φ», ο Επίτροπος Περιβάλλοντος κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου διενεργεί έρευνα με σκοπό να διαπιστώσει αν οι κερματοδέκτες και το νερό που προσφέρουν υποβάλλονται σε έλεγχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Σύμφωνα με τον κ. Θεοπέμπτου, η είσπραξη του τέλους των £20 αποτελεί ένδειξη ότι ασκείται κάποιου είδους έλεγχος.
ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails