Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παραλίμνη και το πλοίο 3 - Αλλοιώς τώρα

Ανακοίνωση 25 Μαΐου 2009

Αναφορικά με τις πληροφορίες τις οποίες μετέδωσε από τηλεοράσεως το ΡΙΚ-1 στο κύριο δελτίο ειδήσεων των 20:00 του Σαββάτου 23 Μαΐου 2009 σχετικά με τις προσπάθειες του Δήμου Παραλιμνίου να κατασκευάσει τεχνητό ύφαλο παρακαλώ σημειώσατε τα ακόλουθα:

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού συγχαίρει τον Δήμο Παραλιμνίου για τις προσπάθειες που καταβάλλει για τον εμπλουτισμό της θαλάσσιας ζωής καθώς και την δημιουργία σημείων ενδιαφέροντος καταδυτικού τουρισμού.
Το σκάφος «LIBERTY» αποτελεί την πρώτη στην Κύπρο υλοποίηση έννομης προσπάθειας δημιουργίας τεχνητού υφάλου. Το μεταλλικό σκάφος LIBERTY ολικού μήκους 36,6 μέτρων τοποθετήθηκε στον βυθό σε βάθος 20 περίπου μέτρων μετά από πλήρη έλεγχο, παροπλισμό και καθαρισμό του και εντελώς λανθασμένα μεταδόθηκε στο πιο πάνω δελτίο ειδήσεων ότι δήθεν είχε «ηλεκτρικά σύρματα ή διασωληνώσεις ή σχοινιά!» ή οτιδήποτε άλλο που θα μπορούσε να προκαλέσει ρύπανση ή γενικά να δημιουργήσει οποιονδήποτε κίνδυνο.

Γλαύκος Καρίολου
Εκπρόσωπος ΚΟΤ εις Κεντρική Επιτροπή Παραλιών
Για Γενικό Διευθυντή ΚΟΤ.

Σχόλια

Ο χρήστης Christos Mammides είπε…
Μου κάνει φοβερή εντύπωση πόσο δύσκολο είναι να ενημερωθεί κανείς σωστά για ένα γεγονός, στο οποίο μάλιστα εμπλέκονται μόνο κυβερνητικοί φορείς!! Ας αποφασίσουν τι έγινε και ας μας πουν. Πάντως θα ήθελα παρά πολύ να μας εξηγήσουν ποιο συγκεκριμένα τι εννοούν με τον «καθαρισμό» του σκάφους και επίσης με ποια κριτήρια επιλέγηκε η συγκεκριμένη περιοχή.
Ο χρήστης Aceras Anthropophorum είπε…
Θα ήταν καλά να παν τζιείνα τα κοπέλια που εφκάλαν εις την επιφάνειαν τον αμίαντο στη Λεμεσό να παν να μας βιτεογραφήσουν τζιαι τη αλήθκειαν αφούς τωρά δεν ιξέρουμεν ποια είδηση εν η καλή.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Τα σχοινια που φαινονται στις φωτογραφιες πως ρεθηκαν κ Καριολου; Εγω τα εαλα ή τα ψαρια; εκτος και αν τα εβαλε το αλιειας για να ενοχοποιησει τον πάντα εννομο Δημο Παραλιμνιου (γνωστοι και οπως οι ιδιοι αυτοπροσδιοριζονται ³Κρατος εν κρατη³.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άρχισε η ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών ... επιτέλους!

Ξεκίνησε η συγκέντρωση παλιών ηλεκτρικών συσκευών για την ανακύκλωσή τους Δώστε τις συσκευές σας Μέχρι να παραλάβουν τις πρώτες συσκευές από τους καταναλωτές, οι ανακυκλωτές ασχολούνται με τα παλιά τερματικά που είχαν αποσύρει οι κυβερνητικές υπηρεσίες Με τις συσκευές που φυλάσσονταν από καιρό σε υποστατικά στους Εργάτες και το Γέρι ξεκίνησε τη λειτουργία του το σύστημα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών. Η εταιρεία Wee Electrocyclosis, η οποία διαχειρίζεται το σύστημα, ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο ότι οι καταναλωτές μπορούν στο εξής να αφήνουν τις παλιές τους συσκευές στα καταστήματα των 148 εταιρειών που είναι συμβεβλημένες (η λίστα τους είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.electrocyclosis.com.cy). Οι πρώτες συσκευές από ανακυκλωτές δεν έχουν ακόμη φτάσει στην Electrocyclosis, η οποία, ωστόσο, ξεκίνησε την προώθηση στους ανακυκλωτές των παλιών συσκευών που είχαν συγκεντρωθεί από οργανισμούς και υπηρεσίες στις αποθήκες της, αφού μόνο στο υποστατικό στους Εργάτες είχαν συσσωρευθεί περί

Έχεις Θερμοσυσσωρευτές;

Τα πιο πολλά από τα παράπονα που ακούγονται για ψηλούς λογαριασμούς του ηλεκτρισμού είναι από ιδιοκτήτες θερμοσυσσωρευτών οι πιο πολλοί από τους οποίους δεν έχουν γνώση για το πώς λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης τους. Φυσικά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης είναι να μελετήσει τη δυνατότητα θερμομόνωσης του κτηρίου, να μειώσει τις απώλειες με χοντρές κουρτίνες και να κλείσει τις χαραμάδες κάτω από πόρτες και παράθυρα με τα ειδικά λάστιχα που κυκλοφορούν στην αγορά. Ο θερμοσυσσωρευτής δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μονωμένο κιβώτιο γεμάτο πυρότουβλα τα οποία θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Όταν εμείς χρειάζεται να θερμάνουμε το χώρο τότε ανοίγει μια δίοδος μέσω της οποίας περνά ο αέρας μέσα από τα τούβλα και περνά ζεστός στο δωμάτιο. Στους εντελώς απλούς θερμοσυσσωρευτές υπάρχουν μόνο δύο ρυθμίσεις. Το ένα κουμπί ρυθμίζει πόσο πολύ θα βράσουν τα τούβλα (input) και η θερμότητα που φυλάγεται έχει επίσης άμεση σχέση με τη δυναμικότητα του αφού στην α

Τι μου έγραψε ο Aceras για το λανεϊτ

Το πιο κάτω σχόλιο του Acera από την ανάρτηση μου με τίτλο " Η εύκολη πρόσβαση στην αγορά δηλητηρίων ". Πρέπει να το διαβάσετε : Aceras Anthropophorum είπε... Η γειτόνισσα μου ετοιμάζετουν να πάει στον γάμο της ανιψιάς της με τον άντραν της τζαι τα μωρά. Είπεν του αντρός της να βάλει μιαν κρεβάταν κότσιινην. Τζείνος εν έθελεν να βάλει κρεβάταν. Ο ένας το πειν του ο άλλος το ξύν του ο καφκάς επήρεν φωθκιάν. Αρπάσσει η κοπελλούα το ποτσίν του λανέιτ που πας το παράθυρον τζιαι λαλεί του αντρός της πας τα νεύρα της: Αν συνεχίσεις έτσι θα το πιώ. Έκαμεν πους το είπιεν. Άλλοι λαλούν ότι επροσποιήθηκεν ότι το είπιεν τζαι όσον τζαι έντζιησεν πας τα σιείλης της που το απορροφήσαν. Άλλοι λαλούν ότι είπιεν το μισόν ποτσίν τζαι η κουβέντα της προσποίησης ήταν για να την θάψει ο παπάς. Όπως τζαι να έχει η υπόθεση, αν είχεν νόμον όπως τον προτείνετε, η κοπελιά δεν θα επήεννεν τζει που επήεν στα κοσπέντε της τζαι να μαυρίσουν θκυό οικογένειες. Όσος κίνδυνος υπάρχει για τα ζώα τζαι τα φυτ