Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018

Ο θάνατος του Νεκταριου - αναφορά του Άλφα
Έχασε την μάχη για τη ζωή ο Νεκτάριος Πεττεμερίδης (ΒΙΝΤΕΟ)

Έχασε τελικά την μάχη για την ζωη ο Νεκτάριος Πεττεμερίδης ο ποδηλάτης ο οποίος παρασύρθηκε από όχημα στις 4 Φεβρουαρίου.
Βρισκόταν με μέλη της ομάδας ποδηλατών του Κεραυνού στο Δάλι, όταν σε κάποια στιγμή, όχημα τον παρέσυρε, μαζί με άλλα δυο στελέχη της ομάδας.
Και οι τρεις μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου οι δυο έτυχαν των πρώτων βοηθειών και απολύθηκαν.
Ωστόσο ο Πεττεμερίδης ήταν πολύ πιο άτυχος, καθώς τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι και υποβλήθηκε σε χειρουργικές επεμβάσεις. Τις τελευταίες ημέρες διαπιστώθηκε ότι ήταν κλινικά νεκρός και χθες το βράδυ η οικογένεια του του άτυχου ποδηλάτη έδωσε την συγκατάθεση της, για αποσύνδεση του από τα μηχανήματα υποστήριξης.
Το τραγικό ατύχημα, φέρνει ξανά στο φως τους κινδύνους που διατρέχουν καθημερινά οι ποδηλάτες στους Κυριακούς δρόμους.
Κινδύνους, για τους οποίους η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας, είχε προειδοποιήσεις τους αρμοδίους. Δυστυχώς, χωρίς αποτέλεσμα.
Φορτισμένος και ο βουλευτής των Οικολόγων. Παραδέχεται πως εδώ και επτά χρονια, νομοσχέδιο για τους ποδηλάτες, παραμένει στα συρτάρια. 
Χαράλαμπος Θεοπέμπτου - Βουλευτής Οικολόγων
"Το νομοσχέδιο δεν μπορεί να προχωρήσει προς ψηφίσει γιατί η κυβέρνηση εδώ και επτά χρόνια δεν εχει αλλάξει τους 10 κανονισμούς για αφαιρεθούν οι αναφορές για τις ποινές που υπάρχουν για ποδηλάτες μέσα σε άλλες νομοθεσίες"
Ο κύριος Θεόπεμπτου επισημαίνει μεταξύ άλλων το γεγονός οτι δεν υπάρχει ενημέρωση στους οδηγούς των αυτοκινήτων πως να συνεπιφέρονται σε έναν ποδηλάτη αλλα και το γεγονός οτι γίνονται δρόμοι χωρις να γίνονται ν ποδηλατοδρόμοι. 
Η ουσία, είναι πως άλλος ενας νέος άνθρωπος, έφυγε απο την ζωή του, πληρώνοντας ακριβά την αγάπη του για την ποδηλασία.
Τους τελευταίους οκτώ μήνες, καταγράφονται 4 νεκροί ποδηλάτες, ενω πολλοί άλλοι έμειναν παραπληγικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails