Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011

Κενή Θέση στην Green Dot

Η πιο κάτω ανακοίνωση είναι από την Green Dot


ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Καθήκοντα και ευθύνες
·        Υποστηρίζει την Τεχνική Διεύθυνση στην διαχείριση των έργων του οργανισμού
·        Παρακολουθεί και ελέγχει τα έργα ανακύκλωσης του οργανισμού, κυρίως για την περιοχή Λάρνακας και Αμμοχώστου
·        Ετοιμάζει εκθέσεις και αναφορές προς την Τεχνική Διεύθυνση
·        Επιβλέπει την εκτέλεση δειγματοληπτικών ελέγχων για τα έργα του οργανισμού
·        Επικοινωνεί με τις συνεργαζόμενες Τοπικές Αρχές και προβαίνει στη διαχείριση παραπόνων από το κοινό

Απαιτούμενα προσόντα
·        Απόφοιτος/τη Ανώτερου Τεχνολογικού Ινστιτούτου ή κολλεγίου ή πανεπιστημίου στην Πολιτική Μηχανική/Μηχανική Περιβάλλοντος/Χημική Μηχανική ή συναφή κλάδο
·        Προηγούμενη Εμπειρία σε περιβαλλοντικά θέματα, θέματα διαχείρισης αποβλήτων ή εργοταξίου θα θεωρηθεί σημαντικό επιπρόσθετο προσόν
·        Προθυμία για εργασία εκτός γραφείου
·        Πολύ καλή γνώση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
·        Πολύ καλή γνώση ελληνικής και αγγλικής γλώσσας
·        Ευχάριστη προσωπικότητα.

Ωφελήματα
Προσφέρεται ελκυστικό πακέτο ωφελημάτων αναλόγως προσόντων και πείρας, 13ος μισθός, Ταμείο Προνοίας, Σχέδιο Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και εργασία σε ένα ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν βιογραφικό σημείωμα στο email admin@greendot.com.cy ή στη διεύθυνση  Τ.Κ. 25463, 1310 Λευκωσία, ή φάξ στο 22586001, δια προσοχή Γενικού Διευθυντή κ. Κυριάκου Παρπούνα, το αργότερο μέχρι τις 15 Μαρτίου 2011. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 22586000.

Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2011

Μένεις Στρόβολο;

Εάν είστε δημότης Στροβόλου το δημαρχείο θα επιχορηγήσει την αγορά του κάδου σας για την οικιακή κομποστοποίηση με το ποσό των €20. 
Για να εισπράξετε τα είκοσι ευρώ, θα πρέπει να προσκομίσετε στο Δήμο εξοφλημένο λογαριασμό του φόρου σκυβάλων για το έτος 2010 και βεβαίως απόδειξη αγοράς του κάδου στο όνομα του φορολογούμενου.  
Ο δήμος Στροβόλου θα επιχορηγήσει την αγορά 1.000 κάδων και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.  
Για πληροφορίες οι δημότες Στροβόλου μπορούν να καλούν τους αριθμούς τηλεφώνου 22470347 ή 22470346 μεταξύ των ωρών 12:30 -14:00 ή στην ιστοσελίδα του Δήμου Στροβόλου
---------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011

Make your cans count !

Αυτό το πολύ εντυπωσιακό φιλμάκι έγινε με την ευκαιρία συμπλήρωσης 20 χρόνων του Cans For Kids που μαζεύει τενεκεδάκια και από τα έσοδα αγοράζουν μηχανήματα στο Μακάριο Νοσοκομείο


Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011

Έχετε φυτικά απόβλητα;

Άρχισαν επιτέλους και στην Κύπρο να λειτουργούν εταιρείες που επεξεργάζονται τα φυτικά απόβλητα και τα μετατρέπουν σε κομπόστα.
Τα πιο κάτω το πήρα από την εταιρία Σουκιούρογλου η οποία άρχισε συνεργασία με ορισμένους Δήμους για τη συλλογή των φυτικών αποβλήτων. Το διαφημιστικό τους φυλλάδιο είναι εδώ και η ιστοσελίδα τους εδώ.:


Με χαρά ανακοινώνουμε την έναρξη ενός νέου στο είδος του για την Κύπρο έργου, την ανακύκλωση πράσινων αποβλήτων  (δηλ κλαδέματα των κήπων). Από αυτά παράγουμε ψηλής ποιότητας κόμποστ, δηλαδή οργανικό λίπασμα.
Το μάζεμα όμως των κλαδεμάτων χωρίς άλλα υλικά δεν είναι εύκολη υπόθεση. Η ρουτίνα όλων εμάς που έχουμε κήπο είναι να αφήνουμε τα κλαδέματα μας έξω από το σπίτι μας, ή στο διπλανό οικόπεδο μαζί με άλλα άχρηστα υλικά για να τα μαζέψει ο Δήμος. Στο μεταξύ έρχονται και άλλοι και προσθέτουν κι άλλα άχρηστα. Και βέβαια, ο Δήμος με την σειρά του είναι «προγραμματισμένος» να τα μαζεύει όλα μαζί και να τα παίρνει στον Κοτσιάτη.

Κι όμως, τα κλαδέματα είναι μπορούν να είναι χρήσιμα, αφού μπορούν να μετατραπούν σε οργανικό λίπασμα. Φτάνει βέβαια να τα «αποχαρακτηρίσουμε» από άχρηστα σε χρήσιμα και τα μαζεύουμε ξεχωριστά για να πάνε για ανακύκλωση. Αυτό βέβαια δεν γίνεται από την μια μέρα στην άλλη, αλλά κάποτε πρέπει να αρχίσουμε.

Εμείς ξεκινήσαμε τον περασμένο Νοέμβριο. Θα ακολουθήσουν σίγουρα κι άλλοι κι αυτό είναι καλό. Υπάρχει πάρα πολλή υλικό διαθέσιμο. Στήσαμε μονάδα κομποστοποίησης στη Βιομηχανική περιοχή Γερίου και παραλαμβάνουμε κλαδέματα. Τα παραλαμβάνουμε δωρεάν (σε αντίθεση με τον Κοτσιάτη), υπό τον όρο να είναι καθαρά, χωρίς άλλα υλικά Η πρώτη παρτίδα Κόμποστ «ψήνεται» και θα είναι διαθέσιμη στα φυτώρια (ή garden centers) όλης της Κύπρου σε πολύ προσιτές τιμές από τον ερχόμενο Απρίλη σε συσκευασίες των 20ΛΤ και 50ΛΤ. Περισσότερες πληροφορίες στο www.mygreencycle.com

Οι ποσότητες όμως είναι ακόμα μικρές. Επί του παρόντος περιοριζόμαστε μόνο στα πράσινα που οι Δήμοι μαζεύουν από τους δικούς τους κήπους και δημόσιους χώρους και αυτά ακόμα όχι όλα. Οι μεγάλες ποσότητες είναι από τα σπίτια. Αυτά εξακολουθούν να πηγαίνουν στον Κοτσιάτη, αφού είναι ανακατεμένα με ένα σωρό άλλα άχρηστα. Επισυνάπτω ενημερωτικό φυλλάδιο (ηλ/κή εκδοχή) που όλοι οι Δημότες της μείζονος Λευκωσίας που διαθέτουν κήπο θα λάβουν από την Δευτέρα, 6/2/2011 και για τις επόμενες 7-8 μέρες. Θα συνοδεύεται με ένα δείγμα πράσινης διαφανής σακούλαςΣτόχος, η ευαισθητοποίηση του κοινού στην ανάγκη ΔΙΑΛΟΓΗΣ στο εξής των κλαδεμάτων τους για να μπορούν να μαζευτούν ξεχωριστά από τις Δημοτικές Υπηρεσίες. Αλλιώς, θα συνεχίσουν δυστυχώς να πηγαίνουν στον Κοτσιάτη, αφού η διαλογή είναι ασύμφορη χωρίς την ανάλογη χρέωση.

Μπορείτε να συμβάλετε στην προσπάθεια με τις εξής απλές ενέργειες:
 1. Μαζεύετε τα φύλλα, γρασίδια και άλλα μικρά τεμάχια στις πράσινες διαφανείς σακούλες που υπάρχουν στις υπεραγορές και αφήνετε τις έξω από το σπίτι σας τις μέρες που σας υποδεικνύει ο Δήμος.
 2. Αν σας βοηθά κηπουρός, μεταφέρετε του  τις οδηγίες αυτές.
 3. Αν ο κηπουρός ή εταιρεία SKIP αναλαμβάνει την μεταφορά τους, απλούστατα υποδείξετε του να τα φέρνει στην μονάδα μας. Ούτως ή άλλως τους συμφέρει, αφού ο Κοτσιάτης είναι πολύ πιο μακριά.
 4. Προωθήστε το μήνυμα αυτό σε γνωστούς και φίλους!
Ευχαριστώ, 
Ερικ Σουκιούρογλου 

PREMIER SHUKUROGLOU CYPRUS LTD
Ολύμπου 4, ΛΑΤΣΙΑ - 2234
Tel: +357 22815353
Fax: +357 22482331

Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011

Η "προστατευόμενη" λίμνη στο Παραλίμνι

Αυτή είναι λεγόμενη προστατευόμενη περιοχή της Λίμνης του Παραλιμνίου.
Περιοχή του φιδιού Natrix Natrix Cypriaca για το οποίο μας έχει πάρει η ΕΕ δικαστήριο.
Αυτά δεν διαφέρουν από τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε στις υπόλοιπες περιοχές.
Εγώ ντρέπομαι όταν βλέπω με πόση άνεση συνυπάρχουν ακαθαρσίες με κατοικίες ....

------------

View Larger Map

Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011

Το μαυρογέρημο το αεικίνητο

Προς όσους με πήρατε τηλέφωνο, μου μιλήσατε στο γραφείο ή κάπου αλλού ή σκοπεύετε να το κάνετε στο μέλλον:

Δεν με ενδιαφέρει αν βρήκατε το αεικίνητο γιατί δεν υπάρχει αεικίνητο - σε αυτόν το κόσμο τουλάχιστο.
Γι αυτό μην χάνετε το χρόνο σας άδικα και μην βαφτίζετε αδιάφορους όσους το δείξατε και σας μίλησαν από ευγένεια.


Αν κάνατε κάτι που γυρίζει μόνο του για λίγη ώρα, δε σημαίνει ότι μπορεί να σηκώσει φορτίο όπως ας πούμε να γυρίσει γεννήτρια.
Αφήστε τα ποδήλατα και τους υπολογιστές σας ήσυχα και μην τα χαλάτε ...


Η ενέργεια αλλάζει μορφές και δεν παράγεται από το τίποτα - ούτε και αν πάμε σε άλλο πλανήτη !
Γι αυτό αν είδετε το πράμα που σούζεται μόνο του όλη μέρα εννεν αεικίνητο εν επειδη έχει φωτοβολταικό πουκάτω. Τη νύκτα σταματά ... εν αλήθκεια που λαλώ !

Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2011

Είστε Δικηγόρος ; Έχω απορία

Άμα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκδώσει ένα Κανονισμό, αυτός εφαρμόζεται αυτόματα, χωρίς δηλαδή να χρειαστεί να περάσει νόμος από τη Βουλή όπως γίνεται με τις Οδηγίες.


Ένας δικηγόρος στην Κύπρο όμως από που θα μάθει ότι υπάρχει ένας Κανονισμός που μπορεί να τον ενδιαφέρει;

Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011

Οι Διαβουλεύσεις της υπηρεσίας Ενέργειας

Σε σημείωμα προς τη Γεν. Διευθύντρια του Υπ Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού ισχυρίστηκα (όπως λεν και οι δικηγόροι) ότι η υπηρεσία ενέργειας δεν έκανε ποτέ δημόσιες διαβουλεύσεις.
Για τον τρόπο που πρέπει να γίνονται οι δημόσιες διαβουλεύσεις έχει εκδώσει οδηγό το Υπ. Οικονομικών. Πολύ σημαντικός είναι επίσης ο Κανονισμός 1367/2006 (που κατάλαβα ότι πολλοί δικηγόροι δεν γνωρίζουν την ύπαρξη του)
Πιο κάτω είναι η απάντηση που πήρα από την υπηρεσία Ενέργειας.

Έχω οδηγίες να αναφερθώ σrην επιστολή σας ημερομηνίας 19 Ιανουαρίου 2011 στην οποία αναφέρεσrε μεταξύ άλλων στον οδηγό για τις Δημόσιες Διαβουλεύσεις που έχει εκδώσει το Υπουργείο Οικονομικών σημειώνοντας ότι "το Υπουργείο Ε.Β& Τ ποτέ μέχρι τώρα δεν τώρα δεν έχει κάνει τέτοιας μορφής δημόσια διαβούλευση για τα θέματα ενέργειας", και σας παραθέσω πληροφορίες αναφορικά με τις δημόσιες διαβουλεύσεις που το Υ.Ε.Β&Τ έχει οργανώσει σε θέματα ενέργειας.
Πριν από την έκδοση του οδηγού για τις Δημόσιες Διαβουλεύσεις (Νοέμβριος 2009) οργανωθήκαν Δημόσιες Διαβουλεύσεις για τα ακόλουθα θέματα:
• Τον περί Προώθησης και Ενθάρρυνσης της Χρήσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της Εξοικονόμησης Ενέργειας Νόμο του 2003 (33(1) του 2003) με σκοπό την εναρμόνιση του με την Κοινοτική Οδηγία 2001Π7/ΕΚ.
• Την κατάρτιση και λειτουργία των Σχεδίων Χορηγιών που στοχεύουν στην ε:νθάρρυνση της χρήσης των ΑΠΕ και στην προώθηση της εξοικονόμησης ενέργειας τα οποία λειτουργούν από το 2004.
• Αναφορικά με τη Στρατηγική Μελέτη Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον σχε:τικά με τις δραστηριότητες υδρογονανθράκων Εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, σημειώνεται ότι, η μελέτη προτού εκδοθεί από την Περιβαλλοντική Αρχή Γνωμάτευση, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε στις 31 Οκτωβρίου 2008 στο χώρο της Δημοσιογραφικής Εστίας και στην οποία παρευρεθήκατε.

• Δημόσια Διαβούλευση πραγματοποιήθηκε και για το περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρισμού. Συγκεκριμένα στις 15/2/2008 δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας η γνωστοποίηαη για την πρόθεση του Υπουργού Ε.Β& Τ να προβεί σε τροποποίηση του περί Επιλέγοντα Καταναλωτή Διατάγματος του 2004, ώστε Οι επιλέγοντες καταναλωτές από 1/1/2009 να είναι όλοι οι μη οικιακοί καταναλωτές. Στις 3 Δεκεμβρίου 2008 διεξήχθη δημόσια διαβοίιλευση για την πρόθεση του Υπουργού να προβεί σε τροποποίηση του πιο πάνω Διατόγματος. Στην Δημόσια διαβούλευση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Δημοσιογραφικής Εστίας της Ένωσης Συντακτών Κύπρου, κλήθηκαν να παραστούν εκπρόσωποι σπό όλα τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής Κανόνων Αγοράς, ο Γενικός Διευθυντής της Βουλής των Αντιπροσώπων, Κοινοβουλευτικές Επιτροπές, εκπρόσωποι κομμάτων, οι Γενικοί Διευθυντές όλων των εμπλεκομένων Υπουργείων (Οικονομικών, Συγκοινωνιών και Έργων, Γραφείο Προγραμματισμού) και όλοι εμπλεκόμενοι φορείς.
Σημειώνεται ότι από την 1/1/2014, σύμφωνα με τη σχετική δέσμευση της Κύπρου έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναμένεται πλήρης ελευθεροποίηση της αγοράς ηλεκτρισμού, όπου επιλέγοντες καταναλωτές θα είναι όλοι ανεξαιρέτως οι καταναλωτές. Ως εκ τούτου κατά τη διάρκεια του 2013 αναμένεται νο δρομολογηθεί η ίδια διαδικασία με τη διεξαγωγή νέας Δημόσιος Διαβούλευσης.
• Σε σχέση με το νομοσχέδιο με τίτλο «ο περί της Προώθησης της Χρήσης Βιοκαυσίμων ή Άλλων Ανανεώσιμων Καυσίμων για τις Μεταφορές (Τροποποιητικός) Νόμος του 2010» πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τις εταιρείες πετρελαιοειδών στις 28 Αυγούστου 2009.
Μετά από την έκδοση του υπό αναφορά οδηγού oργανωθήκαν οι ακόλουθες Δημόσιες Διαβουλεύσεις
• Από τις 6 Ιουλίου 2010 έως τις 23 Ιουλίου, 2010 πραγματοποιήθηκε δημόσια διαβούλευση για το προσχέδιο νομοσχεδίου με τίτλο {{ο Περί Καθορισμό Απαιτήσεων Οικολογικού Σχεδιασμού των Συνδεόμενων με την Ενέργεια Προϊόντων Νόμος του 2011». Στα πλαίσια αυτής, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Υπ. Ενέργειας το προτεινόμενο νομοσχέδιο και πραγματοποιήθηκε δημόσια ακρόαση στις 20 Ιουλίου 2010 καλώντας όλους τους εμπλεκόμενες Υπηρεσίες, οργανώσεις και φορείς. Σημειώνεται ότι στην εν λόγω ακρόαση είχατε προσκαλεστεί και εσείς.
• Από τις 21 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 5 Οκτωβρίου, 2010 πραγματοποιήθηκε Άτυπη δημόσια διαβούλευση για το προσχέδιο νομοσχεδίου με τίτλο «ο περί Προδιαγραφών Πετρελαιοειδών και Καυσίμων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2010".

• Από τις 28 Ιανουαρίου μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου, 2011 πραγματοποιείται δημόσια διαβούλευση για το νομοσχέδιο με τίτλο «ο περί της Λειτουργίας Πρατηρίων Πετρελαιοειδών Νόμος του 2011». Στις 16 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί δημόσια ακρόαση για το νομοσχέδιο. Σχετική επιστολή για τη διαβούλευση έχει αποσταλεί σε εμπλεκόμενες Υπηρεσίες,
οργανώσεις και φορείς.
• Αναφορικά με το Ρυθμιστικό Σχέδιο Ανάπτυξης (Master Plan) της Περιοχής Βασιλικού πραγματοποιήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2009, 1η Δημόσια Διαβούλευση. Επιπρόσθετα την Φεβρουαρίου 2010 πραγματοποιήθηκε aπό τον Διευθυντή της Υπ Ενέργειας κατ' ιδίαν ενημέρωση των τοπικών αρχών της περιοχής Βασιλικού (Κοινότητες Ζύγι, Καλαβασός, Μαρί , Μαρώνι, Πεντάκωμο, Τόχνη , Ψεματισμένος) στο κοινοτικό Συμβούλιο Μαρί, στην παρουσία του Έπαρχου Λάρνακας και εκπροσώπων της ΑΗΚ.
• «Οι Περί Ενεργειακής Απόδοσης κατά την Τελική Χρήση και τις Ενεργειακές Υπηρεσίες (Ενεργειακοί Ελεγκτές) Κανονισμοί του 2011». Στο Δημόαιο Διάλογο συμμετείχαν το Τμήμα Οδικών Μεταφορών, το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, το ΕΤΕΚ, η ΟΕΒ, το ΚΕΒΕ, το Ίδρυμα Ενέργειας Κύπρου και ο Σύνδεσμος Μηχανολόγων Μηχανικών Κύπρου. Στα πλαίσια των πιο πάνω Πραγματοποιήθηκαν δύο συναντήσεις με τους εμπλεκόμενους φορείς η πρώτη στις 23 Μαρτίου 2010 και η δεύτερη στις 1Β Μαΐου 2010.
• «Το Περί καθορισμού μεθοδολογίας και άλλων απαιτήσεων για την διενέργεια ενεργειακών ελέγχων, Διάταγμα του 2011». Στο Δημόσιο Διάλογο συμμετείχαν Τμήμα Οδικών Μεταφορών, Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, ΕΤΕΚ, ΟΕΒ, ΚΕΒΕ, Ίδρυμα Ενέργειας Κύπρου, Σύνδεσμος Μηχανολόγων Μηχανικών Κύπρου. Ο Τεχνικός Οδηγός Ενεργειακών Ελέγχων που θα εκδίδεται με το διάταγμα τέθηκε σε δημόσια κρίση μέσω και της ιστοσελίδας του ΥΕΒΤ (από 6/9/1016110110)
και σχετικής ανακοίνωσης του ΕΤΕΚ προς τα μέλη του. Στα πλαίσια των πιο πάνω πραγματοποιήθηκαν δύο συναντήσεις με τους εμπλεκόμενους φορείς η πρώτη στις 30 Αυγούστου 2010 και η δεύτερη στις 26 Νοεμβρίου 2010.
• «Οι Περί Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας (Διαδικασίες Έκδοσης, Διαχείρισης και Μηχανισμού"μού Διασφάλισης των Εγγυήσεων Προέλευσης της Ηλεκτρικής Ενέργειας) Κανονισμοί του 2011». Στο Δημόσιο Διάλογο συμμετείχαν ΡΑΕΚ, ΔΣΜ, ΑΗΚ, Ilαγκύπριος Σύνδεσμος Παραγωγών Βιοαερίου,

Τέλος σημειώνεται ότι η Υπηρεσία Ενέργειας προγραμματίζει να πραγματοποιήσει Δημόσιες Διαβουλεύσεις και για τα ακόλουθα θέματα:
• Τον περί Προώθησης και Ενθάρρυνσης της Χρήσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και της Εξοικονόμησης Ενέργειας Νόμο (ΕΞΕ) με σκοπό την εναρμόνιση του με την Κοινοτική Οδηγία 2009/28/ΕΚ.
• Σχέδιο Νόμου για παρακολούθηση της εφαρμογής του Κανονισμού 122212009 (σχετικά με τη σήμανση των ελαστικών επισώτρων αναφορικά με την εξοικονόμηση καυσίμου και άλλες ουσιώδεις παραμέτρους) για ρύθμιση των θεμάτων που σχετίζονται με την εποπτεία της αγοράς και την εξακρίβωση της συμμόρφωσης προς τα άρθρα 4, 5 "αι 6 του κανονισμού.
• Σχέδιο Κανονισμών για ρύθμιση της λειτουργίας των εταιρειών ενεργειών υπηρεσιών που θα εκδίδονται δυνάμει του άρθρου 9 του Περί Ενεργειακής Απόδοσης κατά την τελική χρήση και τις ενεργειακές υπηρεσίες Νόμου.

Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011

Στην ολομέλεια ο νόμος για την ανακύκλωση ελαστικών

Σήμερα πάει στην ολομέλεια ο νόμος για την ανακύκλωση ελαστικών.
Κλείνει ένα μεγάλο και πολύ παραμελημένο θέμα που έτρεχα ξωπίσω από το 2007.
Και μια μικρή ιστορία:
Όταν προσπαθούσαμε να βρούμε τρόπο να μη ξεφεύγουν από το σύστημα οι μικροί εισαγωγείς ελαστικών που φέρνουν ελαστικά στην Κύπρο μόνο αν τα βρουν σε καλές τιμές στο εξωτερικό, όλοι όσοι προσεγγίζαμε με προτάσεις έλεγαν αυτό δεν γίνεται .. αυτό δεν γίνεται.

Τότε απευθύνθηκα στον Υπ. Οικονομικών και του είπα: " θέλω να μου πεις με ποιο άνθρωπο να μιλήσουμε, να του εξηγήσουμε το πρόβλημα και να μας βρει λύση και όχι να τα βλέπει αρνητικά".
Μας έστειλε στην τότε διευθύντρια τελωνείων (και νυν Γεν Διευθύντρια του Υπ. Εμπορίου) κα Ζέτα Αιμιλιανίδου η οποία βρήκε τη λύση. Μας έστειλε με ιδέες στην Αρχή Λιμένων, κάναμε εκεί σύσκεψη και τώρα ο νόμος πάει για ψήφιση.

Οι λεπτομέρειες:
Σκοπός της νομοθεσίας είναι η θέσπιση νέων κανονισμών για τη ρύθμιση της διαχείρισης των αποβλήτων ελαστικών με την εφαρμογή της αρχής «ο ρυπαίνων πληρώνει» και της αρχής «η ευθύνη του παραγωγού». 
Καθορίζεται η ανάγκη δημιουργίας συστημάτων για τη διαχείριση των αποβλήτων ελαστικών μέσω διαδικασιών ανάκτησης. 

Για την εφαρμογή οι εισαγωγείς ελαστικών καλούνται εντός 6 μηνών να δημιουργήσουν ατομικά ή συλλογικά συστήματα διαχείρισης ελαστικών. 

Για την επιτυχημένη εφαρμογή των Κανονισμών αναμιγνύεται και η Αρχή Λιμένων ώστε να διασφαλίζεται ότι πριν από την έξοδο νέων ελαστικών από το λιμενικό χώρο ο εισαγωγέας πρέπει να διασφαλίζει αποδεικτικό εκπλήρωσης των περιβαλλοντικών του υποχρεώσεων από το σύστημα.

Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2011

Εκδήλωση για τη δημιουργία Λαχανόκηπων στα σχολεία

Εκδήλωση για τη δημιουργία Λαχανόκηπων στα Πλαίσια των Συνοδευτικών Μέτρων του Σχεδίου Προώθησης της Κατανάλωσης Φρούτων και Λαχανικών στα Σχολεία -
Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου, 2011 στις 9.30 π.μ.
στο Α’ Δημοτικό Σχολείο Μακεδονίτισσας

Το Τμήμα Γεωργίας του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, στα πλαίσια των συνοδευτικών μέτρων του Σχεδίου Προώθησης της Κατανάλωσης Φρούτων και Λαχανικών στα Σχολεία, όπου δίδεται φρούτο ή λαχανικό μία φορά τη βδομάδα σε όλα τα παιδιά δημοτικών σχολείων, έχει προχωρήσει στη δημιουργία σχολικών λαχανόκηπων καθώς και τη παράδοση κάδων ανακύκλωσης για κομποστοποίηση οργανικών υπολειμμάτων.

Οι σχολικοί λαχανόκηποι και οι κάδοι κομποστοποίησης, αποτελούν μέρος των συνοδευτικών μέτρων του Σχεδίου που στόχο έχουν, την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του αλλά και την ενεργότερη συμμετοχή των παιδιών στην όλη προσπάθεια.

Στα πλαίσια αυτά, στις 11 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 9.30 π.μ., θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την έναρξη των αναφερθέντων συνοδευτικών μέτρων στο Α’ Δημοτικό Σχολείο Μακεδονίτισσας. Η εν λόγω εκδήλωση διοργανώνεται, σε συνεργασία με τον Επίτροπο Περιβάλλοντος, την Παγκύπρια Ένωση Γεωπόνων, το διδακτικό προσωπικό και τους μαθητές του σχολείου.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει στα παιδιά η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κα Αίγλη Παντελάκη και ο Επίτροπος Περιβάλλοντος κος Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, ενώ θα ακολουθήσει σχετική επίδειξη και ενημέρωση από Λειτουργούς του Τμήματος Γεωργίας.

Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2011

Κατάλογος με φωτοβολταικά και ηλιοθερμικά πάρκα


04/02/2011 Κατάλογος με φωτοβολταικά και ηλιοθερμικά πάρκα που έχουν κάνει αίτηση για πολεοδομική άδεια και οι περιβαλλοντικές τους μελέτες:  
Φωτοβολταικά πάρκα :
 1.   ΜΕΕΠ για την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταικού πάρκου δυναμικότητας 150kW της εταιρείας Solight Electricity Company Ltd, στην Ορούντα (118-2009)
 2.   ΜΕΕΠ για την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταικού πάρκου δυναμικότητας 150kW της εταιρείας Photogreen Elentricity Company Ltd, στην Ορούντα (119-2009)
 3. ΜΕΕΠ για την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταικού πάρκου δυναμικότητας 150kW της εταιρείας Res Zeus Electricity Company Ltd, στην Ορούντα (120-2009)
 4.   ΜΕΕΠ για την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταικού πάρκου δυναμικότητας 150kW της εταιρείας Peonia Enterprises Ltd, στο Πεντάκωμο (121-2009)
 5.   ΜΕΕΠ για την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταικού πάρκου δυναμικότητας 150kW της εταιρείας Μωσαικών Σταύρος Έλληνας Λτδ, στο Δάλι (122-2009)
 6.   ΜΕΕΠ για κατασκευή μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φωτοβολταϊκά, για την εταιρεία «Α & Π Κασάπης Ενεργειακή Λίμιτεδ» στην περιοχή Σκαρίνου (137/2009)
 7.  ΜΕΕΠ για τη δημιουργία και λειτουργία φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ρεύματος ισχύος 150KWp της εταιρείας CRECELLIA LTD στην περιοχή Κόκκινη, στο Πολιτικό (2/2010)
 8. 5. ΜΕΕΠ για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου της εταιρείας IONISOS RES LTD, στην περιοχή Μαντρίν στην Πενταλιά της επαρχίας Πάφου (13-2010)
 9.   ΜΕΕΠ για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου της εταιρείας Σταύρος Χ. Σοφοκλέους & Υιοί Κατασκευές Λτδ, στην περιοχή Λούρες του Μάντη στην Τσάδα της επαρχίας Πάφου (14-2010)
 10.   ΜΕΕΠ για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου της εταιρείας N.ZAVRIDES LTD, στην περιοχή Μαστικοριδκιά στην Τίμη της επαρχίας Πάφου (15-2010)
 11.  ΜΕΕΠ για την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού πάρκου της εταιρείας "Λάμπρος Φωτοβολταϊκά Λτδ", στην Πάχνα (26/2010) 
 12. ΜΕΕΠ για την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού πάρκου του κ. Κύπρου Αργυρίδη, στον Αναλυόντα (27/2010) 
 13. ΜΕΕΠ για τη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φωτοβολταϊκά της εταιρείας "Balela Ltd", στην περιοχή Σκαρίνου (28/2010) 
 14. ΜΕΕΠ για την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού πάρκου  της κ. Ειρήνης Κωνσταντίνου (Red Balloon Ltd), στο Παλιομέτοχο (29/2010)
 15.  ΜΕΕΠ για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου της εταιρείας Komant Ltd, στην περιοχή Παπαέλεος στην Κοίλη της επαρχίας Πάφου (37/2010)
 16.  ΜΕΕΠ για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου της εταιρείας LENVIC LTD, στην περιοχή Μέλανος στην Πέγεια της επαρχίας Πάφου (38/2010) 
 17. ΜΕΕΠ για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου της εταιρείας VIRO LTD, στην περιοχή Μέλανος του Φύρκατσιου στην Πέγεια της επαρχίας Πάφου (39/2010)
 18.  ΜΕΕΠ για την κατασκευή και λειτουργία πάρκου φωτοβολταϊκών στοιχείων συνολικής ισχύος 149.940 kW της εταιρείας CJC DEVELOPING AND CONSTRUCTION LTD, στην περιοχή Τσάδας /Πάφος (42/2010)
 19.  ΜΕΕΠ για την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού πάρκου της εταιρείας Α&Κ Βασιλείου Ακίνητα Λτδ, στο Γέρι (102-2010)
 20.  ΜΜΕΠ για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου της εταιρείας Z SOLAR LTD, στην περιοχή Βουνίν στο Μέσα Χωριό της επαρχίας Πάφου (62-2010) 
 21. ΜΕΕΠ για την κατασκευή και λειτουργία πάρκου φωτοβολταϊκών στοιχείων συνολικής ισχύος 149.940 kW του κ.Χριστόδουλου Στυλιανίδη, στην περιοχή Τσάδας /Πάφος (63-2010) 
 22. ΜΕΕΠ για την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού πάρκου της εταιρείας SUN DANCE SHORES LTD, στη Ξυλοφάγου (65-2010)
 23.  ΜΕΕΠ για την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού πάρκου του κ. Ξενή Σταυρινού, στη Βορόκληνη (66-2010)
 24.  ΜΕΕΠ για την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού πάρκου του κ. Μηνά Μηνά στη Ξυλοφάγου (67-2010)
 25.  ΜΕΕΠ για την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού πάρκου 150kW της εταιρείας Sol Invictus Power Ltd, στην κοινότητα Ψεματισμένου (68-2010)
 26.  ΜΕΕΠ για τη δημιουργία και λειτουργία φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ρεύματος ισχύος 150KWp της εταιρείας N.A.M. SHACOLAS ENERGY LTD στην περιοχή Ποταμίτικα Κ.Κουτραφάς (69-2010)
 27. ΜΕΕΠ για την κατασκευή και λειτουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φωτοβολταϊκά της εταιρείας "GENSWALL TRADING LTD," στην περιοχή Φοινικάρια της επαρχίας Λεμεσού (107-2010)
 28.  ΜΕΕΠ για την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού πάρκου του κ.Αναστάσιου Σιαθά, στην Ξυλοφάγου (108-2010) 
 29. ΜΕΕΠ για την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού πάρκου 150kW της εταιρείας "Δήμος και Μαρία Φωτοβολταϊκά Λτδ", εντός των διοικητικών ορίων της κοινότητας Βουνί (109-2010)
 30.  ΜΕΕΠ για την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού πάρκου 150kW της εταιρείας DIONYSIOS SOLAR LTD, στην κοινότητα Αψιού (110-2010)
 31.  ΜΕΕΠ για την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού πάρκου 150kW της εταιρείας MA ECOPARK LTD, στην κοινότητα Τόχνης (111-2010)
 32.  ΜΕΕΠ για την κατασκευή και λειτουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φωτοβολταϊκά της εταιρείας "RINTORI HOLDING LTD", στην περιοχή Κανταρκαστές του Αγίου Δημητριανού Πάφου (113-2010) 
 33. ΜΕΕΠ για την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού πάρκου της κας Μαρίας Σιαθά, στην κοινότητα Ξυλοφάγου της επαρχίας Λάρνακας (116-2010)
 34. 62. ΜΕΕΠ για την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού πάρκου του κ.Χαμπή Σιαθά, στην κοινότητα Ξυλοφάγου της επαρχίας Λάρνακας (117-2010)
 35. ΜΕΕΠ για την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού πάρκου 150kW της εταιρείας "Steinadler Solar Ltd", στην Πάχνα (128-2010)
 36.  ΜΕΕΠ για  την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκου πάρκου της εταιρείας "RTC RELIABLE HOMES LTD", στην Πάχνα (129-2010)
 37.   ΜΕΕΠ για την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταΙκού πάρκου της κας Μαρίας Καλότυχου, στο Ακάκι (130-2010)
 38. ΜΕΕΠ για την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού πάρκου της εταιρείας ΔΙΛΟΦΟΣ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ, στο Ποτάμι (131-2010) 
 39. ΜΕΕΠ για την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού πάρκου της κας Χρυστάλλας Κυπριανού, στο Ακάκι (132-2010)
 40.   ΜΕΕΠ για την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού πάρκου του κ. Κώστα Γεωργίου Κωνσταντίνου, στον Άγιο Ιωάννη Μαλούντας (133-2010)
 41.   ΜΕΕΠ για την κατασκευή και λειτουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φωτοβολταϊκά της εταιρείας M.KARAMANIS SOLAR ENERGY LTD, στην περιοχή Κινούσας στην Πάφο (135-2010)
 42.   ΜΕΕΠ για την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταΙκοϋ πάρκου 150kW της εταιρείας M.C.N. Energy Fields Ltd, στην κοινότητα Αψιού (136-2010)
 43. ΜΕΕΠ για την κατασκευή μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φωτοβολταϊκά, για την εταιρεία CH. MYRIANTHOUS ENERGY LTD στην κοινότητα Τραχυπέδουλας στην Πάφο (137-2010)
 44. ΜΕΕΠ για την κατασκευή και λειτουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φωτοβολταϊκά της εταιρείας N. XENOFONTOS RENEWABLE SOURCES LTD, σε περιοχή της κοινότητας Χρυσοχού στην Πάφο (138-2010)
 45.   ΜΕΕΠ για την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού πάρκου της κας Κωσταντίας Κολοκοτρώνη, στην Αγία Μαρίνα Ξυλιάτου στην επαρχία Λευκωσίας (139-2010)
 46. ΜΕΕΠ για την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταίκού πάρκου των κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη και Χρυσοβαλάντη Νικολάου (YR CHOICE IMPORTS LTD), στους Αγίους Τριμιθιάς στην επαρχία Λευκωσίας (140-2010) 
 47. ΜΕΕΠ για την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταίκού πάρκου του κ. Χαράλαμπου Αλεξίου, στο Νέο Χωριό Πάφου (142-2010)
 48.   ΜΕΕΠ για την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταΙκού πάρκου 150KW της εταιρείας P. SOLMARE LTD, στο Πισσούρι (143-2010)
 49.   ΜΕΕΠ για την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού πάρκου 150KW της εταιρείας SUN GARDEN KAIKKIS LTD, στη Σωτήρα Αμμοχώστου (144-2010)
 50.  ΜΕΕΠ για την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού πάρκου 150KW της εταιρείας "IRMA CO LIMITED", στο Λιοπέτρι (145-2010)
 51. ΜΕΕΠ για την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ρεύματος ισχύος 150KWp της εταιρείας Α.Σ.ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΗ ΛΤΔ, στην αγροτική περιοχή Αυγόρου (146-2010)
 52.   ΜΕΕΠ για την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ρεύματος ισχύος 150KWp της εταιρείας G.C.CELLART DESIGN LTD, στην αγροτική περιοχή Παραλιμνίου (147-2010)
 53. ΜΕΕΠ για την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταΙκού πάρκου της κας Σταυρούλας Γεωργιάδη (S.F.E.SUN 4 ENERGY CO LTD), στην κοινότητα Κισσόνεργας στην Πάφο (148-2010)
 54.  ΜΕΕΠ για την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού πάρκου 150KW της εταιρείας ARTEMIS SOLAR LTD, στο Κελλάκι (149-2010)
 55.   ΜΕΕΠ για την κατασκευή και λειτουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φωτοβολταϊκά της εταιρείας LAM.DAM.ENTERPRISES LTD, στη Γεροσκήπου (150-2010)
 56.   ΜΕΕΠ για την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταίκού πάρκου του κ. Γιώργου Αδάμου, στο Αυγόρου (152-2010)
 57.  ΜΕΕΠ για  την ανέγερση φωτοβολταίκού πάρκου εγκατεστημένης ισχύος 132,480KWp της εταιρείας Big deal investments Ltd, σε περιοχή της κοινότητας Αγίου Δημητριανού στην Πάφο. (157-2010)
 58.  ΜΕΕΠ για την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού πάρκου της κας Χριστοθέας Πελεκάνου, στην κοινότητα Τερσεφάνου (168-2010)
 59.  ΜΕΕΠ για την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού πάρκου της κας Άννα-Μαρίας Πελεκάνου Χατζηστεφάνου, στην κοινότητα Τερσεφάνου (169-2010)
 60.  ΜΕΕΠ για την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταΙκού πάρκου του κ. Σάββα Κουμπάρου στην κοινότητα Ξυλοφάγου (170-2010)
 61.   ΜΕΕΠ για την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού πάρκου της κας Παναγιώτας Παπλωματά, στην κοινότητα Ξυλοφάγου (171-2010)
 62.  ΜΕΕΠ για την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού πάρκου του κ. Μιχαήλ Πίττα, στην κοινότητα Κλήρου (172-2010)
 63.  ΜΕΕΠ για την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού πάρκου 150kw της εταιρείας "G.C.H. Orestis Developing Services Ltd" στη Φασούλα (174-2010)
 64.  ΜΕΕΠ για την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού πάρκου της εταιρείας Ν&Ν ΤΡΙΚΚΗΣ (NT SOLAR ENERGY PARK LTD), στη Γεράσα (179-2010)
 65.  ΜΕΕΠ για την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού πάρκου 150kW της εταιρείας EISTOP LTD, στη Μελάδεια της επαρχίας Πάφου (187-2010)
 66.  ΜΕΕΠ για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου της εταιρείας IONISOS ENERGY LTD, στην περιοχή Μαντρίν στην Πενταλιά της επαρχίας Πάφου (188-2010)
 67.  ΜΕΕΠ για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου της εταιρείας IONISOS SOLAR LTD, στην περιοχή Μαντρίν στην Πενταλιά της επαρχίας Πάφου (189-2010)
 68. ΜΕΕΠ για την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού πάρκου της εταιρείας "Sokratis Pavlou & Son Developers Ltd" στην Παρεκκλησιά (190-2010)
 69.   ΜΕΕΠ για την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού συστήματος εγκατεστημένης ισχύος 150kWp της εταιρείας C.M.STARBETON LIMITED, στην περιοχή Μαντρούδες της κοινότητας Κάτω Κουτραφά της επαρχίας Λευκωσίας (192-2010)
 70.  ΜΕΕΠ για την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού πάρκου της εταιρείας Panayiotis & Costas Energy Systems Ltd,στην περιοχή Πετεινάρι, της κοινότητας Τρούλλων (193-2010)
 71. ΜΕΕΠ για την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού πάρκου της εταιρείας A.Afxentiou Concrete Ltd, στην Ορμήδεια (194-2010)
 72.   ΜΕΕΠ για την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού πάρκου 150kW του κ. Νικόλα Κουρκουτή, στην κοινότητα Πύργου (195-2010)
 73.   ΜΕΕΠ για την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταΙκού συστήματος 150KW στην οροφή βιομηχανικού υποστατικού της εταιρείας PHOTOS PHOTIADES BREWERIES LTD, στη βιομηχανική περιοχή Λατσιών (1-2011)
 74.   ΜΕΕΠ για την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού πάρκου του κ.Κυριάκου Σαββίδη, στην Περιστερώνα Λευκωσίας (2-2011)
 75.   ΜΕΕΠ για την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού πάρκου της εταιρείας MANPOWER LTD, στην Περιστερώνα Λευκωσίας (3-2011)
 76.  ΜΕΕΠ για την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού πάρκου του κ. Τώνη Χατζηδημητρίου, στον Κάτω Κουτραφά (4-2011)
 77.   ΜΕΕΠ για την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού πάρκου της εταιρείας DICKIES LTD, στη Λινού (5-2011)
 78.  ΜΕΕΠ για την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού πάρκου  της εταιρείας Αντρέας Παρπούνας και Υιοί Λτδ, στη Σκαρίνου  (17-2011)

Ηλιοθερμικές μονάδες:
 1.  ΜΕΕΠ για την κατασκευή και λειτουργία ηλιοθερμικής μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της εταιρείας Alfa Meditteranean Enterprises Ltd, στην περιοχή Μοναγρίου – Δωρού (22-2010)
 2. ΜΕΕΠ για τη λειτουργία θερμικού ηλιακού σταθμού παραγωγής ηλεκτρισμού της εταιρείας GP Rodik Services Limited, στην περιοχή "Ορείτες" (31-2010)
 3.  ΜΕΕΠ για τη κατασκευή και λειτουργία ηλιοθερμικής μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της εταιρείας VIMENTINA LTD, στην περιοχή Μονάγρι (44/2010)

Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου 2011

Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου 2011

Hell explained by a chemistry student

The following is an actual question (I doubt it) given on a University of Washington chemistry mid term.

The answer by one student was so 'profound' that the professor shared it with colleagues, via the Internet, which is, of course, why we now have the pleasure of enjoying it as well :

Bonus Question: Is Hell exothermic (gives off heat) or endothermic (absorbs heat)?

Most of the students wrote proofs of their beliefs using Boyle's Law (gas cools when it expands and heats when it is compressed) or some variant.


One student, however, wrote the following:

First, we need to know how the mass of Hell is changing in time. So we need to know the rate at which souls are moving into Hell and the rate at which they are leaving. I think that we can safely assume that once a soul gets to Hell, it will not leave. Therefore, no souls are leaving. As for how many souls are entering Hell, let's look at the different religions that exist in the world today.

Most of these religions state that if you are not a member of their religion, you will go to Hell. Since there is more than one of these religions and since people do not belong to more than one religion, we can project that all souls go to Hell. With birth and death rates as they are, we can expect the number of souls in Hell to increase exponentially. Now, we look at the rate of change of the volume in Hell because Boyle's Law states that in order for the temperature and pressure in Hell to stay the same, the volume of Hell has to expand proportionately as souls are added.

This gives two possibilities:

1. If Hell is expanding at a slower rate than the rate at which souls enter Hell, then the temperature and pressure in Hell will increase until all Hell breaks loose.

2. If Hell is expanding at a rate faster than the increase of souls in Hell, then the temperature and pressure will drop until Hell freezes over.

So which is it?
If we accept the postulate given to me by Teresa during my Freshman year that, 'It will be a cold day in Hell before I sleep with you,' and take into account the fact that I slept with her last night, then number two must be true, and thus I am sure that Hell is exothermic and has already frozen over.
The corollary of this theory is that since Hell has frozen over, it follows that it is not accepting any more souls and is therefore, extinct...... leaving only Heaven, thereby proving the existence of a divine being which explains why, last night, Teresa kept shouting 'Oh my God.'

Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011

Δημιουργία Συνδέσμου Επιχειρήσεων Αποβλήτων

Μέρος επιστολής που έστειλα προς το ΚΕΒΕ για τη δημιουργία Συνδέσμου Επιχειρήσεων Αποβλήτων:

Στην Κύπρο δραστηριοποιείται ένας σημαντικός αριθμός επιχειρήσεων σε όλα τα στάδια διαχείρισης των στερεών και υγρών αποβλήτων, όπως διαχειριστικές , κατασκευαστικές, τεχνολογικές εταιρείες, βιομηχανίες, καθώς και από εξειδικευμένους μελετητές και προμηθευτές προϊόντων.

Ο προτεινόμενος για σύσταση Σύνδεσμος θα στοχεύει με θέσεις, εκδηλώσεις, πληροφόρηση και συνέργειες των μελών του να συμβάλλει δυναμικά στην επίλυση προβλημάτων διαχείρισης των αποβλήτων και στη βελτίωση των περιβαλλοντικών υποδομών της χώρας για μία περιβαλλοντική και οικονομική διαχείριση αποβλήτων και δευτερογενών υλικών για την Κύπρο και την Ευρωπαϊκή Ένωση , με παράλληλη ανάπτυξη των εταιρειών του κλάδου.

Σκοπός του είναι να βοηθήσει σε όλα τα επίπεδα τη κυπριακή Κυβέρνηση και των μελών του Συνδέσμου να επιτύχουν μια σωστή διαχείριση των αποβλήτων προς όφελος όλων.

Σαν οργανωμένο σύνολο τα μέλη του θα είναι πιο εύκολο να παίρνουν πληροφόρηση και να λαμβάνουν μέρος σε διαβουλεύσεις για νέες νομοθεσίες, εκπροσώπηση στη βουλή και ενημέρωση που αφορά το κλάδο γενικά.

Μέλη του συνδέσμου θα μπορούν να είναι εταιρίες, άτομα, ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι και οποιοσδήποτε έχει ενδιαφέρον για το θέμα.

Εταιρείες που θα πρέπει να κληθούν σε μια πρώτη σύσκεψη για ενημέρωση είναι για παράδειγμα:
Εταιρείες μελετητικές , κατασκευαστικές , διαχείρισης έργων, ανακυκλωτές, καθώς και προμηθευτών εξοπλισμού διαχείρισης στερεών και υγρών αποβλήτων και επεξεργασίας νερού.

Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2011

Δημιουργία Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ενέργειας

Μέρος επιστολής προς ΟΕΒ για τη δημιουργία Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ενέργειας:

Στην Κύπρο δραστηριοποιείται ένας σημαντικός αριθμός επιχειρήσεων που έχουν σχέση με την ενέργεια όπως εταιρείες με συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας, θερμομονωτικά υλικά, εγκαταστάσεις ΑΠΕ, τεχνολογικές εταιρείες, βιομηχανίες, καθώς και εξειδικευμένους μελετητές και προμηθευτές προϊόντων.

Ο προτεινόμενος για σύσταση Σύνδεσμος θα στοχεύει με θέσεις, εκδηλώσεις, πληροφόρηση και συνέργειες των μελών του να συμβάλλει δυναμικά στην επίλυση ενεργειακών προβλημάτων και στη βελτίωση των περιβαλλοντικών υποδομών της χώρας για μία περιβαλλοντική και οικονομική διαχείριση των ενεργειακών θεμάτων για την Κύπρο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, με παράλληλη ανάπτυξη των εταιρειών του κλάδου.

Σκοπός του είναι να βοηθήσει σε όλα τα επίπεδα τη κυπριακή Κυβέρνηση, το κοινό, τους επαγγελματίες και των μελών του Συνδέσμου να επιτύχουν μια σωστή προώθηση των ενεργειακών θεμάτων προς όφελος όλων.

Σαν οργανωμένο σύνολο τα μέλη του θα είναι πιο εύκολο να παίρνουν πληροφόρηση και να λαμβάνουν μέρος σε διαβουλεύσεις για νέες νομοθεσίες, εκπροσώπηση στη βουλή και ενημέρωση που αφορά το κλάδο γενικά.

Μέλη του συνδέσμου θα μπορούν να είναι εταιρίες, άτομα, ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι και οποιοσδήποτε έχει ενδιαφέρον για το θέμα.

Εταιρείες που θα πρέπει να κληθούν σε μια πρώτη σύσκεψη για ενημέρωση είναι για παράδειγμα:
Εταιρείες μελετητικές , εισαγωγείς και εγκαταστάσεις θερμομονωτικών υλικών, συστήματα ΑΠΕ και συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας.

Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2011

Μπορεί η Λάρνακα να γίνει Άμστερταμ;

Αυτή είναι η ερώτηση που είχα να απαντήσω γιατί το περασμένο Σεπτέμβριο έγραψα ότι αυτό μπορούσε να γίνει:


Η Λάρνακα έχει μια μοναδικότητα στη μορφολογία του εδάφους της που την κάνει ιδανική για ποδήλατα. Το έδαφος είναι επίπεδο που κάνει την ποδηλασία ξεκούραστη, η πόλη είναι μικρή σε σχέση με τις υπόλοιπες και άρα εύκολα μπορεί κάποιος να πάει με ποδήλατα από τη μια άκρη στην άλλη. 
Επιπλέον το κέντρο είναι συμμαζεμένο και οι οποιεσδήποτε διαδρομές  μέσα στην πόλη θα προσφέρουν υπέροχη θέα και θάλασσα. 
Η νομοθετική ρύθμιση για τη διακίνηση του ποδηλάτου έχει ήδη σταλεί στη Βουλή και επομένως τώρα εξαρτάται από το Δήμο αν θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί τα πλεονεκτήματα αυτά. 
Υπάρχει ήδη ποδηλατόδρομος που συνδέει τη περιοχή Δεκέλειας με την πόλη. Αν προωθηθεί ποδηλατόδρομος που να συνδέει για παράδειγμα τη Λάρνακα με το Ζύγι οι επισκέπτες στην Λάρνακα θα αυξηθούν πολύ. 
Παράλληλα, να μην ξεχνούμε ότι σχεδόν όλα τα ιδιωτικά σκάφη αναψυχής μεταφέρουν ποδήλατα για εύκολη διακίνηση στην πόλη ελλιμενισμού. Με την κατασκευή της μαρίνας αν υπάρχει η υποδομή για ποδήλατα θα δώσει στον επισκέπτη πολλά πλεονεκτήματα αλλά και ακόμη ένα σημείο προβολής της πόλης.
Related Posts with Thumbnails